Kamu'da OHAL düzeni

Başbakanlık, kamu çalışanlarının belge sızdırmasını ya da kaçırmasını önlemek amacıyla bir dizi önlemi devreye soktu. Kamu kurumlarının etrafı duvarla çevrilecek. Çalışanların telefonları sürekli açık olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakanlık, kamu çalışanlarına yönelik bir dizi yeni önlem alınması için tüm kurumları uyarı yazısı gönderdi. Hürriyet'ten Gizem Karakaş ve Nuray Babacan'ın haberine göre Başbakanlığın, tüm kamu kuruluşlarına “bilgi ve belge sızdırılmasının” önlenmesi amacıyla gönderdiği yazıda şunlar yer alıyor.

* Kamu kurum ve kuruşlarında çalışanlar mesai bitim saatinde işten çıkacak.

* Personele verilen daimi giriş kartı mesai süresince sol yakaya veya boyuna takılı olarak taşınacak.

* Her birim veya ünite amiri, kendi birimlerine ait çalışma odalarında ve bu odaların giriş-çıkışa açıldığı koridorlarda, her gün için birer nöbetçi personel görevlendirecek.

NÖBETÇİLER DEVRİYE GEZECEK

* Nöbetçiler, kurumda kimse kalıp kalmadığını kontrol edecek. Kapı ve pencerelerin kapalı olduğu, içeride kimsenin kalmadığı kontrol edilecek.

* Nöbetçiler şüpheli harekette bulunanların takibini yapacak ve güvenlik personeline bildirecek.

* Çalışma saatleri dışında, kuruma girmek isteyen personel, birim amirlerine veya güvenlikten sorumlu birime önceden bildirilecek. Kayıt defterine işlenecek ve defterler ilgili personel tarafından imzalanacak.

* Gizli ve gizlilik dereceli birim ve kısımlarda çalışan personel için Güvenlik Soruşturması ve Arşiv araştırması tekrar yapılacak.

* Okul bahçesine araç alınmayacak. Öğrenci servislerine ayrılan alan dışında park yapılmayacak.

BİNALAR DUVARLA ÇEVRİLECEK

* Hizmet binalarına giriş yapan ziyaretçilerin, giriş ve çıkışları mutlaka güvenlik ve müracaaT memuru refakati ile sağlanacak.

* Binaların etrafı duvar, tel örgü gibi engellerle çevrilecek ve belirli noktalara güvenlik kontrolü kulübesi yaptırılacak.

* Personelin bilgi sistemlerine giriş şifreleri değiştirililecek ve kimseyle paylaşılmayacak.

TELEFONLAR HEP AÇIK OLACAK

Öte yandan, tüm illerdeki OHAL bürolarından kamu kurum ve kuruluşlarına da bir talimat gönderildi. Talimatta personellerin telefonlarının her an görüşmelere açık bulundurulması, mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde de verilecek talimatla görevlerinin başına dönmeleri gerektiği bildirildi.