Bozdağ'dan '1 dolar' açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ, darbe girişimine karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınanların üzerinden 1 dolar çıktığı yolundaki iddialara ilişkin konuştu. Bozdağ, ''Bu 1 dolarların bir tür şifre olduğu çok açık. Darbeye katılan herkesin üzerinden 1 dolar ortaya çıkıyor'' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, yargının yürüttüğü soruşturmaları ilişkin açıklamalarda bulundu.

Habertürk TV'ye konuşan Bozdağ, bu gün başlayan Yüksek Askeri Şura'da alınacak kararların bu gün açıklanacağını söyledi. Bozdağ, devir teslimin de 30 Ağus'tosu beklemeden kararlar Resmi Gazete'de yayınlanır yayınlanmaz yapılacağını açıkladı.

GÜLEN'İ İADE TALEBİ

Bozdağ, Fethullah Gülen'in iadesi konusunda ise şunları söyledi: "ABD’ye gidip bu konuda Türkiye’nin isteklerini doğrudan muhataplarımıza ileteceğiz. Elimizdeki oluşan bilgileri delilleri kendileriyle paylaşacağız. Dört dosya gitti, biz acilen yakalanması ve tutuklanması talebinde bulunduk. ABD’li yetkililer bu aciliyet nereden kaynaklanıyor diye soru sordular. Yani bu kadar olup bitenden sonra bu soruyu sordular. Biz buna rağmen ABD’ye bu aciliyetin nereden kaynaklandığını kendilerine ifade ettik. İkinci bir darbe teşebbüsünün önlenmesi bakımından da bunun yakalanması ve tutuklanması aciliyet gerektirmektedir."

'HUMEYNİ GİBİ GELECEKTİ'

Bozdağ, "Darbe girişimi başarılı olsaydı Fetullah Gülen Türkiye’ye gelir miydi?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Gelirdi, çünkü darbeyi yapan Fetullah Gülen. 40 yıldır bu darbe için hazırlanıyor. Humeyni Paris’e nasıl döndüyse, Fetullah Gülen de öyle dönecekti. Bana göre rejim de değişecekti, Atatürk ile beraber nasıl yeni bir Türkiye varsa, Fetullha Gülen’in gelişiyle yeni bir Türkiye oluşacaktı. Fetullah Gülen’in kurduğu yeni rejime biat etmeyen kimsenin yaşama şansı olmayacaktı."

ULUDERE VE HRANT DİNK CİNAYETİ

Adalet Bakanı Bozdağ, "Uludere, Hrant Dink suikastı, Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin dosyalar yeniden açılacak mı sorusunu ise "Bunların hepsinin raftan inmesi gerekiyor zaten, inmezse eksik olur. Çünkü ortaya çıkan durum, bunların üzerindeki şaibeleri ortadan kaldıracak sonuç doğurabilir. Hakikateler ortaya çıkacaktır oralarda da" diye yanıtladı.

'BİR DOLARLAR ŞİFRE'

Darbe soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin bir çoğunun üzerinde 1 dolara çıktığı iddia edilmişti. Bozdağ, bu konudaki soruyu şöyle yanıtladı:

"Bu 1 dolarların bir tür şifre olduğu çok açık. Ama nedir? Onu yargı ortaya çıkaracak. Basına bu konu sızdıktan sonra bu dolarların bir kısmı imha edilmiş olabilir. Soruşturmanın gizliliğinin önemi de burada ortaya çıkıyor. Bu bir kimlik göstergesi mi, başka bir anlamı mesajı mı var, bunun ortaya çıkması lazım. Bunu tesadüfle kimse izah edemez. Darbeye katılan herkesin üzerinden 1 dolar ortaya çıkıyor."