Üçok: Cemaat 6 yıl sonra TSK'yı ele geçirecekti

Emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok, TSK içindeki 'Gülenci yapılanmayı' ilk olarak 2009 yılında yapılan askeri sınavlarla ilgili soruşturmada fark ettiklerini söyledi. TSK'da son 5 yıldaki terfilere bakıldığında tuğgenerallerin başı çektiğine dikkat çeken Üçok "Böyle gitseydi 6 yıl sonra TSK'yı ele geçireceklerdi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan askerlerin 10 katı kadar askerin de halen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde olduğunu söyledi. Özellikle son beş yıldaki terfilere bakıldığında tuğgenerallerin başı çektiğini belirten Üçok "Bu gidişle 6 yıl sonra TSK'nın yüzde 95'i FETÖ militanları tarafından işgal edilecekti. Sekiz yıl sonra da TSK'da Fethullahçı olmayan hiçbir general kalmayacaktı" iddiasında bulundu.

TERFİ SÜRESİ 4'DEN 3 YILA DÜŞÜRÜLDÜ

TSK’da önceden dört yılda bir yapılan terfilerin üç yıla düşürülmesine dikkat çeken Üçok, şu iddialarda bulundu: "Silahlı kuvvetlerde yüzde 72 oranında örgütlenen bir yapı var. Bu sayılara baktığımızda komuta kademesiyle darbeye nasıl hazırlandıklarını görüyoruz.

Üç yılda bir yapılan terfilerin altı yıl sonrasına baktığımızda örgüt ileriki dönemlerde daha da güçlenecekti. Kendinden olmayanlar tasfiye edilecekti. Silahlı kuvvetlerin tamamı ya da yüzde 95’i FETÖ’nün militanları tarafından işgal edilecekti."