Nazlı Ilıcak gözaltına alındı!

İstanbul Başsavcılığı'nın talebiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan 42 gazeteci arasında yer alan Nazlı Ilıcak, Bodrum'da gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan gazeteci Nazlı Ilıcak, Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alındı.

Bodrum Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ilıcak, daha sonra Bodrum Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Ilıcak, sağlık kontrolünün ardından yeniden emniyete götürüldü. Bu sırada, gazetecilerin sorularını yanıtlamaya çalışan Ilıcak'a polis ekipleri izin vermedi. Nazlı Ilıcak'ın, İstanbul'a sevk edileceği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında gazeteci Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 42 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Pazartesi sabahı Bodrum’a geldiği belirlenen gazeteci Nazlı Ilıcak, buradaki evinde ve tatil yaptığı yatında bulunamamıştı. Polisin Nazlı Ilıcak’ı bu sabah Bodrum - Torba Kavşağı’nda bir aracın içindeyken gözaltına aldığı belirtildi.

ARAMALAR SÜRÜYOR

Darbe girişimi sonrası hakkında yakalama kararı çıkartılan ve MOBESE kameralarından Bodrum'da olduğu belirlenen gazeteci Nazlı Ilıcak'ın evinde yapılan kontrollerde, konutun çalışanı Y.Ç. ve yardımcısı A.G. ile şoförü S.A.'nın ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. Nazlı Ilıcak'ın yatak odasında yapılan aramada bulunduğu belirtilen 2 not defteri, 7 adet Fethullah Gülen'e ait kitap ve 1 bilgisayara da el konulduğu belirtildi. Nazlı Ilıcak'ın komşu ve yakınlarına bir süreliğine yurt dışına gideceğini söylediği ileri sürüldü. (BODRUM/DHA)