Menbiç'te kadın ve çocuklar için barikat: 60 kişi kurtarıldı

IŞİD'in ve Demokratik Suriye Güçleri arasında çatışmaların sürdüğü Menbiç'te çok sayıda kadın ve çocuk zorlu bir operasyonla kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin kuzeyinde yer alan ve 2014 yılından beri IŞİD'in elinde bulunan Menbiç'te, IŞİD ile Demokratik Suriye Güçleri arasında 1 Haziran'da başlayan operasyon kapsamında çatışmalar aralıksız devam ederken, ilçe merkezinde bir evde sıkışan ve büyük çoğunluğu kadın ve çocuk olan 60 sivil, zırhlı bir aracın keskin nişancıların önüne barikat oluşturması ile kurtarıldı.

IŞİD'in Suriye'deki varlığı için önemli ve stratejik bir öneme sahip olan Menbiç'in geri alınması için 1 Haziran'da koalisyon güçlerinin hava desteği ile başlatılan operasyon devam ederken, çatışmaların ortasında kalan ve IŞİD tarafından canlı kalkan olarak kullanıldığı belirtilen sivillerin kurtarılması çalışmaları da sürüyor. Suriye'deki Kürt sitelerinde yer alan haber ve görüntülere göre, çatışmalar daha çok El Kecli Mahallesi'nde yoğunlaşırken, bu mahallede çatışmaların arasında kalan ve 4 gündür bir evin bodrum katına sığınan çoğu kadın ve çocuk 60 sivil düzenlenen bir operasyonla kurtarıldı.

KENDİLERİNİ ARACIN ARKASINA ATTILAR

Kameraların saniye saniye kaydettiği görüntülerde, keskin nişancıların sürekli ateş açtığı sokağa önce zırhlı araçlar girerek keskin nişancıların sivilleri vurmaması için barikat oluşturuyor. Zırhlı araçtan inen silahlı bir kişi daha sonra sokakta bulunanlara gelmeleri için işaret yaptıktan sonra can havli ile bulundukları yerden çıkan kadın ve çocuklar kendilerini zırhlı araçların arkasına atıyor. O sırada silah sesleri gelip sivillerin bulunduğu tarafa ateş açılırken, sokaktaki bütün sivillerin çıkıp zırhı aracı kendilerine siper etmesinden sonra siviller oradan alınarak güvenli bir bölgeye taşınıyor. (DİYARBAKIR/DHA)

Etiketler Suriye IŞİD Menbiç