Er aileleri Silivri Cezaevi önünde nöbet tutuyor

Darbe girişimi sonrası tutuklanan çocuklarından haber alamayan erlerin yakınları 10 gündür Silivri Cezaevi önünde bekliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan erlerin aileleri, çocuklarından haber alabilmek için günlerdir İstanbul'daki Silivri Cezaevi'nin önünde nöbet tutuyor.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre cezaevi önünde bekleyenler arasında Türkiye'nin dört bir yanından gelen er aileleri bulunuyor.

Erbaş Burak Şengül’ün eşi Sultan Şengül, “Avukatlarla konuştuk, 40-50 bin lira istediler, o parayı verecek gücümüz yok. 10 gündür görmüyoruz, bu hafta da görüşler kapalı. Çıkana kadar da bekleyeceğiz, buradayız” dedi.

'ÇOCUĞUM ÇIKMADAN GİTMEM'

Kilis’ten İstanbul’a gelen Şükrü Esoğlu, oğlu Kadir Esoğlu’nun henüz 20 yaşında ‘darbenin ne olduğunu bile bilmeyen bir çocuk’ olduğunu belirtirken şunları anlattı: “Çocuğumuzdan darbe gecesinden sonra bir haber alamadık. 3 gün sonra emniyetten aradılar, ‘Oğlunuz cezaevinde tutuklu’ diye. Çocuğum ne zaman buradan çıkar birliğine gider ben o zaman buradan giderim. Gidip gelme gücümüzde yok. Borç alıp geldik.”

aile

'ARADIM DARBE OLUYOR DEDİM'

Uzman erbaş Oğuz Aktürk’ün babası Mahir Aktürk ise şunları söyledi: “Cuma günü 22.00 sıralarında FSM köprüsü kesilmişti. Orada tank gördüm, oğlum tank şoförü olduğu için hemen aradım, neredesin dedim. ‘Tatbikattayız, komutan bizi durdurdu’ dedi. Darbe girişimi olduğunu telefonda ben söyledim, kimseye ateş etmeyin, zarar vermeyin dedim. Komutanına söyleme ama arkadaşlarına söyle dedim. Telefon kesildi. Salı günü gece avukatlar aradı, tutuklandığını söyledi. Çocuklarımız kandırıldı. Oğlumun işkence görmesinden endişeliyim. 10 gündür burada bekliyoruz:"

'TATBİKATA GİDİYORUZ DEDİ'

Er Muhammet Genç’in annesi Fatma Genç Esenler'de askerlik yapan oğluyla 15 Temmuz gecesi konuştuğunu belirterek, “Oğlum tankın içindeyken beni aradı ‘Anne tatbikata gidiyoruz, nerede olduğumuzu bilmiyorum. Halk bize saldırıyor niçin saldırıyor bilmiyorum’ dedi. 10 gündür haber alamıyoruz. Merak içindeyiz ne yapıyorlar nasıllar bilmiyoruz” diye konuştu.

Haberin devamı