Renault 15 Temmuz akşamı üretimi durdurmayı düşünmüş

Bursa Valisi İzzettin Küçük, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra Renault'un Genel Müdürünün kendisini cep telefonuyla arayıp, "Üretimi durdurayım mı?" diye sorduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa Valisi İzzettin Küçük, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasında medyanın ve internetin önemli bir rol oynadığını söyledi. Bursa'ya yeni atanan Vali Küçük, basınla tanışma toplantısında 15 Temmuz akşamı Renault müdürüyle yaptıkları telefon görüşmesini de anlattı.

15 Temmuz için "Kabusta, milletimiz destan yazdı" diyen Küçük, "Milletimiz 15 Temmuz'da, çapulcu terörist faaliyeti geri çevirdi. Bazı prangaların kırılması ve kurtuluş için bir fırsat yakalandı. Aksi halde bunlardan kurtulmak zaman alacaktı" dedi.

BASININ ÖNEMLİ ETKİSİ OLDU

15 Temmuz sürecinde medyanın önemli bir performans sergilediğini ifade eden Küçük "İnsanların sokağa dökülmesinde televizyonların ve internetin etkisi oldu. Çeteciler birkaç televizyonu bastı. Basın mensupları kahramanca işlerini yaptılar. Evlerine gitmediler. Bu galibiyette basının çok öneli yeri var" şeklinde konuştu.

RENAULT ÜRETİMİ DURDURMAK İÇİN ARADI

Bursa Valisi İzzettin Küçük olayların yaşandığı anlarda Renault'un Genel Müdürünün telefon ile kendisini arayıp, "Faaliyeti dururayım mı?" diye sorduğunu belirtip, 'Ben, 'Devam durdurmayın devam edin' dedim. Üretimi durdurmadılar. Devam ettiler. Bursa'da hiçbir fabrikada üretim durmadı. Bunlar insanlara güvendir. Yarın ve sonraki günlerde daha da güçleneceğimize inanıyorum. Kepazelikte, önemli bir prangadan kurtulduk. Önceden kasa atıldığı zaman dolar fırlıyordu. Şimdi on kuruş arttı. O da düzelecek. Devlete ve hükümete güvenilmeli" diye konuştu.

(DHA)