Ergenekon hâkimi tutuklandı

Darbe soruşturması kapsamında Ergenekon davasının eski mahkeme heyeti başkanı Hasan Hüseyin Özese de tutuklandı. Gözaltına alınan 1097 hâkim ve savcıdan çarşamba günü itibariyle 547'si tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz'un ardından Sakarya'da gözaltına alınan 24 yargı mensubundan 3'ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında Ergenekon davasının eski mahkeme heyeti başkanı Hasan Hüseyin Özese de bulunuyor.

Birgün'ün haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Sakarya'da yargı mensuplarına yönelik başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan 24 hakim ve savcının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen yargı mensupları, adliyeye getirildi. Savcılık ifadesinin ardından, bu kişilerden 15'i tutuklama, 9'u adli kontrol şartı istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Şüphelilerden Ergenekon Davası'nın eski Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese ile hakimler Muhammet Tokalı ve Tarık Çağlayan tutuklandı. 18 yargı menbusu adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı. 3 hakim ve savcının ise serbest bırakılmasına karar verildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunan hakim Erdal Bayazan'ın başka suçtan Hatay'ın İskenderun ilçesinde tutuklandığı, daha önce yurt dışına kaçtığı belirlenen Cumhuriyet savcıları Cihan Kansız ve İsmail Tandoğan ile hakimler Kazım Kahyaoğlu, Remzi Kayıp ve Ali Türkmen'in yakalanması için başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirilmişti.

Haberin tamamı