Basın Konseyi'nden darbe açıklaması

Darbe girişiminin ardından açıklama yapan Basın Konseyi, darbecilerle yapılan mücadelede hukuk dışına çıkılmamasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Basın Konseyi Yüksek Kurulu, darbe girişimi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Konseyin açıklamasında, alçakça olarak değerlendirilen darbenin, devlet birimleri, medya ve halkın karşı çıkması ile atlatıldığı belirtildi.

Darbe girişimine katılanların cezalandırılması istenirken, cezaların hukuk çerçevesinde olması gerektiği vurgulandı. Anayasal güvencelerin uygulanmadığı takdirde demokrasiden bahsedilemeyeceğini söylenen açıklamada, "Bu nedenlerle, rejimin varlığını tehdit eden unsurlara karşı sürdürülen haklı mücadele yürütülürken, temel hak ve özgürlüklerin feda edilmemesini gözetmek şarttır" ifadeleri kullanıldı.

Bu süreçte basın özgürlüğünün daha da önemli bir hale geldiği vurgulanırken, basın kurumlarının görevlerini yapmasının engellenmemesi istendi.

Darbe girişimi sırasında öldürülen Yeni Şafak gazetesi çalışanı Mustafa Cambaz'a rahmet dileyen Basın Konseyi, yaralanan gazetecilere ise geçmiş olsun dileklerini iletti. (DHA)