Akıncı'ya tarla bakmaya giden akademisyen serbest

15 Temmuz'da Ankara’daki Akıncı Hava Üssü yakınlarında gözaltına alınan ilahiyatçı akademisyen Adil Öksüz, tarla bakmak için bölgeye gittiğini söyledi. Öksüz, serbest bırakıldı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişiminin merkez üssü olarak kullanılan Ankara'daki Akıncı Hava Üssü ve çevresinde düzenlenen operasyonda 72 kişi gözaltına alındı. Bunların çoğu üst düzey rütbeli askerlerdi. Ancak gözaltına alınanlar arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz de vardı.

'AMCAM ÇOK DEĞERLENECEK DEDİ'

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Öksüz, savcılık sorgusunda tarla bakmak için oraya gittiğini söyledi.  Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre Öksüz savcıya şu ifadeyi verdi:

“Amcam olan M.Ö. bankacılık yapmıştı Kazan’da (Akıncı Hava Üssü’nün bulunduğu bölge). Kazan civarında kıymetli arazi olduğunu, gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Ben de 14 temmuz akşamı Sakarya’dan Ankara’ya geldim. Amcam M.Ö'nün Keçiören de evi vardı cuma akşamı orada kaldım. 16 temmuz günü sabah 09.00-10.00 gibi de Ankara Keçiören'den ticari taksi tuttum. Taksiyle geldim. Orada tarla baktım. Akıncı yakınındaki bir köyde Hasan isimli bir köylünün Akıncı’nın orada bir tane köy var. Muhiti de ben biliyorum. Köye vardım taksiciyi geri gönderdim. Taksiciyle de ben 150 TL’ye anlaşmıştım."

'ÜSSE HİÇ GİTMEDİM'

Taksicinin kendisini köy girişine yakın bir yerde bıraktıktan sonra geri döndüğünü söyleyen Öksüz, sonrasında yaşadıklarına ilişkin şu bilgileri verdi: "Beni o yol üzerinde araziden jandarmalar aldılar. Benim Akıncı Üssü'nde tanıdığım herhangi bir subay astsubay mevcut değildir. Ben üsse de hiç girmedim. Nasıl bir yer olduğunu da bilmiyorum. Üsse yakın bölgede tarla bakıyordum.”

Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye çıkarılan Öksüz, yurtdışı çıkış yasağı getirilerek, adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Haberin tamamı