Gazeteciye saldıranlar: Askerden sonra sıra sizde

Saldırıya uğrayan Hürriyet muhabiri konuştu: Köprüden atlamayı düşündüm

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişiminin yaşandığı gece Boğaziçi Köprüsü’nde askerlere yönelik saldırıları fotoğraflamasının ardından kendisi de öldüresiye dövülen Hürriyet gazetesi foto muhabiri Selçuk Şamiloğlu, yaşadığı dehşeti “Köprüden atlamayı düşündüm” sözleriyle anlattı.

Hürriyet’ten İpek Yezdani’ye konuşan Şamiloğlu, “Oradaki öfkeli kalabalığı gördüğümde ‘Keşke gelmeseydim’ dedim. Çevik kuvvet polisine ait otobüslerdeki tutuklu askerleri tek tek dışarı çıkarıp dövüyor, tekmeliyorlardı. ‘Bunları bize verin, vatan hainlerini öldüreceğiz’ diye bağırıyorlardı. Gözleri dönmüş gibiydi.” dedi.

Askerlere yönelik linci fotoğraflarken kalabalıktan birinin “Sen kimsin?” dediğini, gazeteci olduğunu söyleyince makinesinin elinden alınıp yere itildiğini anlatan Şamiloğlu, o andan sonra yaklaşık 15-20 kişinin kendisini dövmeye başladığını aktardı.

darbe-saldiri (Fotoğraf: Selçuk Şamiloğlu)

Şamiloğlu şöyle devam etti: “Gazeteci olduğumu öğrenince daha çok vurmaya başladılar. ‘Askerlerden sonra sıra size gelecek’ dediler. İki makinem vardı, birini parçaladılar. Polis ayırmaya çalışıyordu ama nafile, saldıran grubu polis de durduramadı. Ben darp edilirken bazıları ‘Bunu köprüden atalım, kurtulalım’ diyordu. Bunu duyunca köprüden kendim atlayayım diye düşündüm. Beni sürükledikleri son noktada bir askeri linç ediyorlardı, beni dövenler onu görünce o tarafa doğru gitti. O sırada bir polis beni bir nakliye kamyonuna bindirdi. Kamyoncuya ‘Bunu buradan götür yoksa öldürecekler’ dedi. Sonra kamyoncu beni hastaneye götürdü.”