RTÜK, 'IŞİD propagandası'nı görüşüyor

Kanal A televizyonunda yayınlanan 'Sınır İhlali' programında, IŞİD eylemlerinin övüldüğü iddialarına ilişkin RTÜK inceleme başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kanal A televizyonunda yayınlanan 'Sınır İhlali' programında IŞİD ve El Kaide'nin eylemlerinin övüldüğü iddialarına ilişkin inceleme başlattı. Kurul üyesi Süleyman Demirkan'ın verdiği dilekçe üzerine programın bantları, İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı'nda incelemeye alındı. Buradan çıkacak rapora göre program hakkında karar verilecek.

'MÜSLÜMANLAR ARTIK KARŞILIK VEREBİLİYOR'

Gazeteciler.com'un haberine göre; Kanal A televizyonunda 18 Haziran 2016'da yayınlanan 'Sınır İhlali' programının katılımcılardan Hasan Açıkalın, canlı yayında IŞİD ve El Kaide'nin eylemlerini savunmuştu. Açıkalın, bir IŞİD mensubunun 50 kişiyi öldürdüğü Orlando katliamı ile ilgili soruyu, "Bir halk saldırıya uğruyorsa, bunun karşılığını her yerde verme hakkı vardır" şeklinde cevaplamıştı.

El Kaide mensubu 2 kardeşin düzenlediği Charlie Hebdo saldırısı için ise Açıkalın, "Bir sonuçtur bu. Başka türden anlamıyorlar. İslam'da sivil ayrımı yoktur" ifadelerini kullanmıştı. 'Sınır İhlali' programı her cumartesi Kanal A'da yayınlanmaya devam ediyor.