Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı: FETÖ yemin ettiriyor

Kabul edilen 126 sayfalık iddianamede Gülen için müebbet isteniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması" adı altında yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, "örgüt üyeleri"ne özel bir yemin ettirildiği ve 18 kural konduğu öne sürüldü. 126 sayfalık iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, hakkında yakalama kararı bulunan Fethullah Gülen'in, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme"den ağırlaştırılmış müebbet, "Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme"den 10 yıldan 15 yıla kadar, "Terörizmin Finansmanı Hakkındaki Kanunu muhalefet"ten 5 yıldan 10 yıla kadar, "Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık"tan da 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "FETÖ/PDY" iddianamesinde, üyelere yemin ettirildiği de öne sürüldü. İddianameye göre yemin metni şöyle:

"Gücüm yettiği kadar Kuran’ı hayatıma gaye edineceğime,

Kardeşlerime karşı sadakat izinde bulunacağıma,

Halkın ve talebe arkadaşların izzet ve onurlarını izzetim ve onurum kadar yükseltmeye çalışacağıma,

Kusurlarımın hatırlatılması karşısında memnuniyet ihzar edeceğime,

Dâhilden ve hariçten gelen bilumum taarruz ve tenkitleri, ‘nefsime yapılmış’ gibi ‘ret’ edeceğime,

Bilumum karar listesindeki esaslara riayette bulunacağıma,

Hizmet adına uhdeme aldığım vazifeleri veya kararla bana tahmil edilen mükellefiyetleri, ‘itirazsız’ yerine getirmeye çalışacağıma,

Kuran’a sadakatten hiçbir surette ayrılmayacağıma,

Münferit hareket edip bu kararlara muhalif davrandığım an, ihtiyarımla bu kadrodan kendimi ıskat edip, ‘herhangi bir talebe gibi’ dershanede vazifeme devam edeceğime,

Vallah-Billah kasemleriyle yemin ediyor ve bu yeminin ‘La Yen Kati’ olmasına, ‘Cenab-ı Hakkı istişhadda’ bulunuyorum."

(DHA)