Şişli'de Pokemon Go oynayan bir kişi gözaltına alındı

Ekşi Sözlük yazarı 'zasch', Şişli Emniyet Müdürlüğü önünde Pokemon Go oynarken gözaltına alındığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son günlerde dünyayı sarsan mobil oyun Pokemon Go Türkiye'de de tüm hızıyla yayılıyor. Oyunun oynanış şekli ise kullanıcıların başına çeşitli sorunlar açıyor. Geçtiğimiz günlerde bir oyuncunun ceset bulmasının ardından bugün Türkiye'de çok ilginç bir olay yaşandı. İstanbul'da oyun oynamak için bir araya gelen iki kişiden biri gözaltına alındı.

'FOTOĞRAF YOK, POKETOP ATIYORDUM'

Ekşi Sözlük’te “zasch” rumuzuyla yazan bir yazar, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Pokemon Go oyunu yüzünden gözaltına alındığını anlattı. Pokemon yakalamak için Şişli Emniyet Çocuk Büro Amirliği’nin hedef olarak gösterildiği sırada, polislerin kendisini fotoğraf çektiğini zannederek gözaltına aldığını söyleyen 'zasch', başından geçenleri şöyle anlattı:

"poketopu atıyorum, tutmuyo, atıyorum tutmuyo, derken koluma görüş hizamda olmayan bir polis girdi. girdiği gibi de beni sert bir hışımla içeri götürdü.

güler misin ağlar mısınlı bölüm burada başlıyor. 15 dakika, bir art niyetimin olmadığını, aslında fotoğraf çekmediğimi, karakolun üstünde uçan yarasa tipi bir pokemonu avlamaya çalıştığımı anlattım üç polise. ısrarla çektiğin fotoğraflar nerede diyorlar, yahu fotoğraf yok, pokemon var diyeceğim, diyemiyorum... diyemedikçe daha da üstüme geliyorlar.

zar zor kurtardım paçayı ama hala son anda tam ikna olmuş değillerdi."