Rektörlük seçiminde 'hamam' tartışması

Ankara Üniversitesi rektörlük seçimleri ile ilgili tartışmalarda şu an görevde olan Rektör İbiş'in, hamam yaptıracağı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi rektörlük seçimlerinde 'hamam' tartışması yaşanıyor. Rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Erkan İbiş'in otel, devremülk ve hamam yapımı için 1 milyon 663 bin liralık harcama yaptığı ortaya çıktı.

Rektörlük seçimlerinde tekrar aday olan mevcut rektör Prof. Dr. Erkan İbiş'in, icraatları tartışılırken, otel, devremülk ve hamam yapımı için arsa aldığı ortaya çıktı. Birgün gazetesinin haberine göre, İbiş'in, Çamlıdere ilçesinde alınan 54 bin metrekarelik taşınmazlar için, 1 milyon 663 bin lira ödeme yaptığı ortaya çıktı. Akıbeti belli olmayan bu taşınmaz alımı ile İbiş’in iflas eden şirketine ilişkin iddialar ileri sürülürken üniversitenin de zarara uğratıldığı kaydedildi.

Üniversitenin görevi olmayan bu satın almanın İbiş'in, kendi şirketini kurtarmak için yapıldığı iddia ediliyor. Konuyla ilgili olarak Ankara Başsavcılığı'na yapılan başvuru hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

Rektör İbiş, yapılan iyi niyetli yatırımların altında yolsuzluk arama çabalarının, seçimle ilgili olduğunu ileri sürdü.

Ankara Üniversitesi Vakfı Başkanvekili Prof.Dr. Maksut Coşkun da, yaptığı açıklama ile İbiş'e destek verdi. Arazinin vakfın gelirleriyle alındığını söylen Çoşkun, üniversite kaynaklarının kullanılmadığını ifade etti.