Osmangazi Köprüsü'nde geçiş ücretleri alınmaya başlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılan ve tatil boyunca ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'nde para alınmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 30 Haziran'da açılan Osmangazi Köprüsü'nü kullananlardan ücret alınmaya başlandı. Bayram süresince ücretsiz olan köprüden, bu sabah saat 07.00'den itibaren geçiş ücreti alınmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından törenle 30 Haziran'da açılan Osmangazi Köprüsü, aynı gün saat 24.00'de faaliyete girdi. 9 günlük bayram tatili boyunca ücretsiz olan köprüden, bu sabah 06.00'ya kadar 965 bin araç geçiş yaptı.

Bu sabah saat 07.00'da ücret alımının başladığı köprüde Yalova ve Kocaeli yönünde 10'ar gişe bulunuyor. Bariyerlerin kapanmasının ardından ücretsiz yazılarının yerini, 'Nakit', 'Kredi Kartı', 'OGS' ve 'HGS' yazıları aldı.

ÜCRET TARİFESİ BELLİ OLDU

Köprüden geçen 1. sınıf araçlar 88.75 TL, 2. sınıf araçlar 141.95 TL, 3. sınıf araçlar 168.60 TL, 4. sınıf araçlar 223.60 TL, 5. sınıf araçlar 282.15 TL, 6. sınıf araçlar ise 62.10 TL ödedi. Gişelere gelen sürücüler, Altınova, Kılıç, Orhangazi ve Gemlik gişelerinden yaptıkları geçiş için de ücret ödedi.

SÜRÜCÜLER FİYATLARI YÜKSEK BULDU

Köprüden ilk ücret ödeyerek geçenlerden olan Cevat Kara, "Son bir iki dakika ile ücretsiz geçişi kaçırdım. Saat kaça kadar ücretsiz geçiş olacağını biliyordum ama kaçırdım. Fiyatları çok yüksek buldum. Biraz daha düşüş yapılırsa daha memnun oluruz" dedi.

Gişelerden geçen Faruk Uludağ ise, "Ücretsiz geçişin saatini ve fiyatları biliyordum. Fakat talihsiz bir olay yaşadım. Sol arka lastiğim patladı. Onu değiştirince geç kaldık ve ücret ödemek zorunda kaldık" diye konuştu.

KÖPRÜDEN GEÇİŞLER AZALDI

Osmangazi Köprüsü'nden geçişlerin ücretli olmasının ardından geçişlerin azalması dikkat çekti. Geçişlerin ücretsiz olmasıyla birlikte özellikle köprüyü merak edenlerin akın etmesiyle köprüde tıkanmalar yaşanmıştı.

Çevre illerden köprüyü görmek için gelenler köprünün üzerinde selfie çekmek için durunca trafik tıkanmıştı. Özellikle bayramın 3 gününde köprüde yoğun bir trafik yaşandı. Bugün saat 07.00'den itibaren köprüden geçişlerin ücretli olmasıyla birlikte köprüden geçen araçların azlığı dikkat çekti.

FERİBOT SEFERLERİ DEVAM EDİYOR

Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında ise 10 feribot karşılıklı olarak sefer yapmaya devam etti.

Feribotları kullanan otomobiller gidiş 60 TL, gidiş- dönüş 100 TL, minivan gidiş 65 TL, gidiş-dönüş 110 TL, cip-minibüs-kamyonet 70 TL, gidiş dönüş 120 TL, kamyonet (4 ton) 85 TL, gidiş-dönüş 150 TL, midibüs 85 TL, gidiş-dönüş 150 TL, kamyon-otobüs 115 TL, gidiş-dönüş 210 TL, otobüs (3 aks) 120 TL, gidiş-dönüş 220 TL, TIR 190 TL, gidiş-dönüş 340 TL, motosiklet ise 13 TL gidiş, gidiş-dönüş için ise 20 TL ücret ödedi.

Midibüsü ile feribota geçen Ahmet Keskin, "Köprü pahalı olduğu için feribotu tercih ediyorum. Ben kesinlikle Osmangazi Köprüsü'nü tercih etmem" dedi. Feribotu kullanan bir başka sürücü ise, "Benim için burası bir alışkanlık. Boş olduğu için de burayı tercih ediyorum" diye konuştu. (DHA)