Kültür Bakanı Avcı'dan Kurban Bayramı tatili yanıtı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kurban Bayramı tatilinin de muhtemelen 9 gün olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ramazan Bayramı'nda 9 günlük tatilin ardından Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı merak ediliyordu. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'dan açıklama geldi. Nabi Avcı, Kurban Bayramı tatilinin de muhtemelen 9 gün olacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, NTV canlı yayınında Yağız Şenkal'in sorularını yanıtladı. Nabi Avcı, şunları söyledi:

9 GÜN OLABİLİR

"Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili iç turizmde hareketlenmeye neden oldu. Kurban Bayramı pazartesi başlıyor, dört gün sürüyor. Cuma günü de birleştirildiği zaman tatil yine dokuz güne çıkıyor. Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak."

AKM YANITI

Nabi Avcı ayrıca Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili de soruya cevap verdi. Bakan Avcı şöyle dedi: AKM’nin kullanılması artık mümkün değil. AKM gerçekten, sağlamlaştırma için teklif alan firmanın da “artık burası yapılamaz” dediği bir risk altında. Oraya yeni ve Türkiye’nin mimari gelenekleri ve opera ve tiyatro, konser işlevselliğine uygun yeni bir binanın yapılma çalışmamız sürüyor.