Askeri helikopter düştü: Yedi kişi hayatını kaybetti

Giresun’da içinde subayların da bulunduğu askeri helikopter düştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bölgedeki karakollara bayram ziyareti için kullanıldığı belirtilen ve içinde üst düzey komutanlar ile yakınlarının bulunduğu askeri helikopter, Giresun Tohumluk Yaylası'na düştü. Kazada 7 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı.

Sikorsky S- 70 tipi helikopterde sekizi asker, dördü personel eşi ve üç çocuk olmak üzere 15 kişinin bulunduğu belirtildi.

Pilot Yarbay Hilmi Özer ve Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir yönetimindeki helikopterin düşüş nedeni henüz belirlenemezken, yetkililer kazanın nedeni olarak ‘hava muhalafeti’ ihtimalinin kuvvetli olduğunu söyledi.

Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri şöyle: Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran Doğru ve kızı Berrin Doğru, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Selahattin Şahin ve eşi Nihal Şahin, Pilot Yarbay Hilmi Özer ile Uzman Çavuş Adem Kara’nın eşi Semra Kara ve Binbaşı Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan.

Durumu ağır olan Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ünal Bayhan Erzincan Devlet Hastanesi’ne, Astsubay Üstçavuş Cemalettin Çoban Giresun Devlet Hastanesi’ne, Jandarma Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı ilk açıklamada “Terör ihtimali gözükmüyor. Kaza hava muhalefeti nedeniyle olmuş” diye konuştu.

Etiketler TSK giresun genelkurmay