Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyla ilgili yeni iddialar

Gazeteler Atatürk Havalimanı'ndaki canlı bomba saldırısıyla ilgili haberlerinde bir dizi iddia ve senaryoya yer verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atatürk Havalimanı'ndaki bombalı saldırıyla bir dizi yeni iddia ortaya atıldı. Saldırıya ilişkin detaylara da yer verilen haberlerde kaynak belirtilmiyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre canlı bomba eylemini Sultanahmet ve Taksim'deki saldırıları da organize ettiği öne sürülen Çeçen Ahmet Çatayev planladı. Haberde Çeçenistan uyruklu Ahmet Çatayev'in IŞİD'in İstanbul sorumlusu olduğu da belirtildi. Haberde kaynak gösterilmeksizin şu bilgilere yer verildi:

Saldırıyı düzenleyenler 5 kişilik bir tim olarak Suriye'de IŞİD'in kalesi olarak bilinen Rakka'dan gelip mayıs ayında Türkiye'ye giriş yaptı. Örgütün özel birliklerinde eğitim alan 3 canlı bomba, İstanbul'da Pendik ve Bahçeşehir'de kaldı. Örgüt evlerinde kalıp saldırı planı yaptı. Olay günü de örgütün Fatih Horhor'daki eleman transfer evinde kendileri için hazırlanan intihar yeleği ve silahları alarak yola çıktılar.

cecen

Ahmet Çatayev

Hürriyet'in haberinde Atatürk Havalimanı'ndaki saldırının organizatörü olarak aranan kişiye ilişkinse detaylar da aktarıldı:" Çeçenistan uyruklu Ahmet Çatayev... Bir dönem Çeçenistan İslam Emirliği'inde faaliyet gösterip ardından Emir Umarov'un ölmesiyle IŞİD'e katılan Çatayev, Rusya'da 2000'lerin başında hapis yatarken kangren olan kolu kesildiği için Tek Kol lakabıyla tanınıyor. Çatayev, 2003'te cezaevinden kaçtı.

'AYRI AYRI UÇAKLARA BİNECEKLERDİ'

Habertürk gazetesi ise açık kaynak göstermeden bir yetkilinin saldırganların Glock tabancalar taşıdıklarını açıkladığı aktarıldı. Haberde bu yetkilinin “Belki de her biri ayrı ayrı uçaklara yerleşip eylem yapacaklardı” dediği de belirtildi. Haberde yer alan diğer iddialar şöyle:

"İstanbul’daki saldırıyı gerçekleştiren 3 IŞİD mensubunun kimliklerinin tespitinde önemli aşama kaydedildi. Saldırganlarının hedefinin havalimanın içine kadar, hatta uçaklara kadar gitmek olduğunu, bu amaçla poşet içinde Glock tabancalar taşıdıklarını belirten bir yetkili, “Belki de her biri ayrı ayrı uçaklara yerleşip eylem yapacaklardı” ifadesini kullandı.

'VURULAN POLİSİN SİLAHI VE TELSİZİ YOKTU'

Sabah gazetesinde de kaynak gösterilmeden Atatürk Havalimanı saldırısında yaralanan polislerden Ahmet B.'nin vurulmasıyla ilgili yeni bir iddia yer aldı.

Buna göre; Ahmet B. montundan şüphelenerek takibe aldığı ve hırsız zannettiği saldırganlardan birine kimlik sordu. "Dur ben polisim, kimliğini görebilir miyim?" diyen polis Ahmet B.'ye saldırgan silahını çekip ateşleyerek karşılık verdi.

Sabah'ın haberinde polise 3 el ateş eden saldırganın yoluna devam ettiği belirtildikten sonra "Ağır yaralanan Ahmet B.'nin üzerinde silah ve telsiz olmadığı ortaya çıktı. Havalimanındaki hırsızlık suçlarına karşı görev yapan Ahmet B.'nin dikkat çekmemek için silah ve telsiz taşımadığı verilen görev gereği de silahı olmamasına karşın şüpheliyi durdurduğu anlaşıldı" denildi.