Sendika başkanına saldırı suçlaması

Osmangazi Üniversitesi'nde perfüzyonist olarak görev yapan Aydın Atak, sendika başkanının kendisine saldırdığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi'nde perfüzyonist olarak görev yapan Aydın Atak, Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal'ın kendisine saldırdığını ve burnunu kırdığını öne sürdü.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda perfüzyonist olarak görev yapan Aydın Atak, sendika başkanının saldırısına uğradığını iddia etti. Aynı sendikada denetleme kurulu üyesi olan Atak ve Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Köksal, Meşelik Kampüsü'nde tartıştılar.

Şube başkanı Köksal, kendisi hakkında olumsuz konuşmalar yaptığı gerekçesiyle Atak'a yumruk attı. Burnundan yaralanan Atak'ın tedavisi kampüs içinde bulunan üniversite hastanesinde tedavi edildi. 10 gün iş göremez raporu verilen Atak, "Mevcut şube başkanı Hasan Hüseyin Köksal daha önce bir kadın üyemizi tehdit ettiği için para cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca, Eskişehir Devlet Hastanesi acil servis girişinde acil tıp teknisyeni olan bir arkadaşımızı Eskişehir'in en uzak yerine sürdürmekle tehdit ettiği ve ambulansı tekmelediği için de kendisi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Bu konularla ilgili eleştirisel yaklaşımımızı dile getirdiğimizden dolayı Hasan Hüseyin Köksal benimle iş çıkışında görüşmek istediğini söyledi. Buluştuğumuz yerde bana vurmaya başladı. Attığı yumruk ile burnum kırıldı" şeklinde konuştu.

Suçlamaları reddeden Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal ise, "Kendisi sendika seçimlerinden dolayı aleyhimde sürekli konuşmaktadır. Kendisi ile aramızda bir tartışma geçmiştir ama kesinlikle anlattığı gibi bir olay yaşanmamıştır. Asıl müşteki biziz. Biz de kendisinden şikayetçi olduk. Olayla ilgili şahitlerimiz var" dedi. (DHA)