Oğlunu IŞİD'den kurtarmak için Türkiye'ye geldi

Tunuslu Tuğgeneral Fathi Bayoudh, IŞİD'e katılan oğlunu kurtarmak için geldiği Türkiye'de, IŞİD saldırısında öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atatürk Havalimanı saldırısında, Tunuslu Tuğgeneral Fathi Bayoudh da hayatını kaybetti. Bayoudh, IŞİD'e katılan oğlunu örgütün elinden almak için Türkiye'ye gelmişti.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Tunus medyasına konuşan güvenlik kaynakları, Fathi Bayoudh'un, İstanbul'da yaşanan saldırıda hayatını kaybetti. Tuğgeneral Bayoudh, Irak Şam İslam Devleti'ne katılan oğlunu geri getirmek için Türkiye'ye geldiği belirtildi. Bayoudh oğlunu örgütten ayrılması için ikna etti. Oğlu Türkiye'de gözaltına alınan Bayoudh, IŞİD saldırısında yaşamını yitirdi.

AFP'nin görüştüğü Tunus Konsolosluk İşleri Başkanı Faysal Ben Mustafa, Bayoudh ile İstanbul'daki Tunus Konsolosluğu'nun, Kasım ayından beri iletişim halinde olduğunu söyledi.

Mustafa, "Bu, oğluyla ilgiliydi. Tam olarak ne yaptığını bilmiyoruz ama önce Irak'a, sonra Suriye'ye gitti ve en son Türkiye'de gözaltına alındı" dedi.

Reuters haber ajansına konuşan bir Tunuslu güvenlik kaynağı şunları söyledi: "Bayoudh Türkiye'ye oğluyla görüşmek amacıyla gitti. Oğlu, kız arkadaşıyla birlikte birkaç ay önce, Suriye'de IŞİD'e katılmıştı. Bayoudh'un oğlu, kendisiyle birlikte Tıp Fakültesi'nde okumuş olan kız arkadaşıyla birkaç ay önce seyahat etti. Babası birkaç kez onu, dönmesi için ikna etme girişiminde

Farklı Tunus haber siteleri ve radyolar da Bayoudh'un Türkiye'de, oğlunu ikna etmek için bulunduğu bilgisini veren güvenlik kaynaklarına atıfta bulundu. (Kaynak:BBC Türkçe)