Çilem Doğan'a verilen cezanın nedeni açıklandı

Şiddet gördüğü kocasını öldüren Çilem Doğan hakkında 15 yıl hapis cezası veren mahkeme gerekçeli kararını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kendisine şiddet uygulayan kocasını öldüren Çilem Doğan hakkında verilen 15 yıl hapis cezasının gerekçesi açıklandı.

Şiddet gördüğü kocası Hasan Karabulut'u öldüren ve 15 yıl hapis cezası verilen Çilem Doğan hakkında gerekçeli karar açıklandı. Kararda Doğan'ın sistematik olarak şiddet gördüğü kabul edilirken, cinayette meşru müdafaa olmadığı öne sürüldü.

Evrensel gazetesinden Volkan Pekal'ın haberine göre, mahkeme olaydan bir gün yapılan muayenede Doğan'da darp izine rastlanmadığı gerekçesiyle, olayda meşru müdafaa unsurlarının oluşmadığına karar verdi. Bu nedenle Çilem Doğan'a "ağır tahrik altında cinayet" suçundan 15 yıl hapis cezası verdi.

Açıklanan gerekçeli kararı değerlendiren Çilem Doğan'ın avukatı Sevil Aracı, "Çilem başından itibaren sürüklenmesinin saçının çekilmesi şeklinde olduğunu söylemişti. Bu kalıcı iz olacak şiddet değil. Çilem, Adli Tıp’a ilk götürüldüğünde üstün körü bir muayene ile karşılaştığını ifade etti ve 11 gün sonra tekrar götürüldüğünde dahi morlukların tespit edildiği dosyamızda mevcut" dedi.

"KORKU PANİK ALTINDA HAREKET ETTİ"

Kararda, saldırı ile savunma arasında oran bulunmadığı ve Doğan’ın olayın ardından soğukkanlı davrandığı ifade edildi. Avukat Aracı ise, Çilem Doğan’ın kaçarken kocasının geleceği korkusuyla odanın kapısını kilitlemesinin ve evin kapısını açık unutmasının Doğan’ın korku ve panik altında olduğunu gösterdiğini savundu.

Doğan hakkında verilen karar Yargıtay'a taşınırken Aracı, mahkeme başkanının karara koyduğu şerhin dikkate alınmasını istedi. Aracı, “Bu kararın bozulacağını Yargıtay’dan beraat yönünde görüş verilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.