Diyarbakır ve Bingöl'de sokağa çıkma yasakları

Diyarbakır ve Bingöl'de PKK'ye yönelik operasyonlar gerekçesiyle, toplam 48 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın 3 ilçesinde, 39 köyde; Bingöl'ün Genç ilçesinde ise 9 köyde sokağa sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır'da PKK'ye yönelik operasyonların devam ettiği Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinde bulunan 39 köyde, bugün saat 03.00'de itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada PKK'ye karşı operasyon başlatılacağı ve bu nedenle duyuruda adı geçen yerlere giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtildi. Diyarbakır'da 33 köyde süren sokağa çıkma yasağı dün saat 19.30'da kaldırılmıştı.

Yine Diyarbakır Valiliği'nde dün yapılan açıklamada, Silvan, Lice, Kulp ve Dicle ilçelerinde yer alan 21 bölgenin, 6 ay süreyle "geçici askeri güvelik bölgesi" ilan edildi.

Bingöl'ün Genç ilçesinde önceki gün, 2 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağı genişletildi. Bingöl Valiliği ilçede bulunan 7 köye daha bugün saat 09.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı getirdi.

Ayrıca yine Genç ilçesinde bulunan Büyükçağ ve Yolaçtı bölgeleri de, 23 Haziran'dan 7 Temmuz'a kadar "geçici özel güvenlik bölgesi" ilan edildi. (DHA)