Savcı bir günlük yayın yönetmenliğine 14 yıl istedi

Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma amacıyla bir günlüğüne 'Genel Yayın Yönetmenliği' yapan üç isim için 14 yıla kadar hapis istendi. Soruşturmanın 'jet hızıyla' tamamlanması dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkında yüzlerce soruşturma ve dava açılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma amacıyla, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde başlatılan nöbetçi yayın yönetmenliği kampanyasına katıldıkları için haklarında soruşturma açılan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TiHV) Başkanı Prof. Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin için 2 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istendi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Soruşturma Savcısı Eşref Durmuş tarafından hazırlanan iddianamede Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı (TİHV) ve adli tıp uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu "şüpheli" olarak yer aldı. Şüphelilerin "Suç işlemeye alenen tahrik etme", "Suçu ve suçluyu övmek" ve "Örgüt propagandası yapmak" suçlarından 2 yıldan 14,5 yıla kadar ayrı ayrı hapisleri talep edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve onaylanan üç ayrı iddianame Ağır Ceza Mahkemelerine gönderildi. İddianameler kabul edilirse şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

NE OLMUŞTU?

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlenen isimler hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında 20 Haziran günü Nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği 3 şüphelinin tutuklanmasına karar vermişti. (DHA)