Cumhurbaşkanı Erdoğan yaralıları ziyaret etti

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaralıları ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastane çıkışında açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vezneciler'de gerçekleşen bombalı saldırıda yaralananları ziyaret etti. Erdoğan hastaneden çıkarken saldırı ile ilgili olarak gazetecilere açıklama yaptı.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Erdoğan, saldırıda yaralananları ziyaret etti ve yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Erdoğan'ın ziyareti sırasında hastane çevresinde güvenlik önlemleri alındı.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2 yaralının yoğun bakımda olduğunu söyleyen Erdoğan, diğer yaralıların durumlarının iyi olduğunu aktardı. Başsavcılığın bölgede çalışmalar yaptığını belirten Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

"Gerek 7 şehit polisimiz gerek 4 sivil şehidimizle alakalı da, bunlarla ilgili şu anda bütün adli işlemler devam ediyor. Bu adli işlemlerin akabinde de ailelerine teslim edilecekler. Ve onları da ebedi aleme uğurlamış olacağız.

Şunu çok açık ve net söyleyeyim: Terör örgütünün özellikle sivil-polis-asker ayrımı bizi bağlamaz. Burada şehit olan insandır ve bunların yaptıkları insanlara karşıdır. Bizim askerimizin de, polisimizin de, korucumuzun da görevi nedir? Bu ülkede can güvenliğini sağlamaktır, bütün milletin güvenliğini sağlamaktır. Bu güvenliği sağlamakla yükümlü olan insanlara karşı, bu terör eylemleri yapılmaktadır. Bunun affedilir, bağışlanır hiçbir yanı yoktur. Dolayısıyla bu teröristlere karşı mücadelemizi sonuna kadar yılmadan, usanmadan vereceğiz.

Şehitlerimiz var. Ciğerimiz bu noktada kan ağlıyor ama herşeyin bir bedeli var. İlk insanla başlayan bu mücadele kıyamete kadar sürecek. Bunun, bitti biter diye bir durumu yok. Bunun minimalize edilmesidir aslolan. Ve bu konuda da gerek silahlı kuvvetlerimiz, gerek emniyet teşkilatımız, gerek köy korucularımız ortaklaşa çok ciddi bir mücadeleyi veriyorlar, vermeye de devam edeceğiz."

Bir gazetecinin şehirlerde yaşanan saldırılarla ilgili sorusu üzerine Erdoğan, "Teröristten her zaman, her yerde bu tür şeyleri beklemek, buna göre de hazırlıklı olmak durumundayız. Yani hiçbir zaman terörist uyur diye birşey yok. Terörün nerede, ne zaman, neyi patlatacağı belli olmaz. Onun için her türlü tedbiri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.