9 tv kanalı ve 2 gazeteye soruşturma açıldı

9 televizyon kanalı ve 2 gazete hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yapılan suç duyuruları, ihbarlar ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)'ne gelen şikayetler üzerine 9 kanal ve 2 gazete hakkında soruşturma açtı. Açılan soruşturma Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından yürütülüyor.

Haberdar'dan Arzu Yıldız'ın haberine göre, Hayatı'ın Sesi TV, İMC TV, MED NUÇE TV, STERK TV, K24, VAN TV, ROHANİ TV ve NEWROZ TV ile Özgür Gündem ve Evrensel gazetesi hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" iddiası ile soruşturma açıldı.

Can Erzincan kanalına ise "Fettullah Gülen Terör Örgütü" propagandası yaptığı yönünde gelen şikayet üzerine soruşturma başlatıldı.

Evrensel gazetesine "PYD İçişleri Bakanlığı'nın terör örgütü listesinde değil" başlıklı haberi nedeniyle terör örgütü propagansı yapmak ve "10 Ekim Ankara Katliamı ile ilgili güvenlik görevlilerinin isimlerini yazarak terör örgütlerine hedef göstermek" suçlaması yöneltildi.

Özgür Gündem gazetesi "Newroz’da her yer direnen Sur olacak" başlıklı haberi ve BİMER ile emniyete gelen şikayetler üzerine soruştuma kapsamına alındı.