Günaydın’dan üç eski genel başkanla görüşme yorumu: Doğal bir uygulama

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Hem Hikmet Çetin Hem Murat Karayalçın hem de Altan Öymen son derece ciddi entelektüel katkı sunmakta ve parti sorunlarıyla ilgilenmektedir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘BAZI KONULARIN KAMUOYUYLA PAYLAŞILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ’

Gazetecilerin CHP MYK toplantısında yaşanan “zoom tartışmasına” ilişkin sorusu üzerine Günaydın, “Biz MYK toplantısında Türkiye’nin gündemini konuştuğumuz gibi partinin gündemini de konuşuyoruz. Her zamanki gibi çeşitli konuşmalar oldu ve MYK’da kaldı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak eğer isterse bu konuda bir açıklama yapar. Ama biz bazı konuların partide kalması gerektiğini bazı konuların demokratik bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Hem video konusunda hem de değişim konusundaki düşüncelerimiz bellidir ve onların arkasında olmaya devam ediyoruz” dedi.

‘ÜÇ ESKİ GENEL BAŞKANLA GÖRÜŞME DOĞALDIR’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP’nin önceki dönem genel başkanlarıyla bir araya gelmesine ilişkin soru üzerine de Günaydın, “Bu son derece doğal bir uygulamadır. Hem Hikmet Çetin Hem Murat Karayalçın hem de Altan Öymen son derece ciddi entelektüel katkı sunmakta ve parti sorunlarıyla ilgilenmektedir. Biz de onların görüşlerinden yararlanıyoruz. Ancak sayın genel başkanlarımızı sıcak siyasetin bir parçası haline getirmek gibi bir amacımız olmaz. Ekrem Bey’in de böyle bir amaç içinde olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

‘KAPATMAYA DEĞİL TOPLUMLA PAYLAŞMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ BİR DEĞİŞİM SÜRECİ VAR’

AK Partili bazı isimlerin CHP’nin kendi iç tartışmalarının üzerini örtmek için Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdığını söylediği hatırlatılan Günaydın, “CHP içinde bir değişim süreci yaşanıyor. Bu son derece olağan. AKP’de, MHP’de bir genel başkan adayı çıkamaz. CHP’nin parti içi demokrasisi bir tartışma düzlemi olarak adlandırılabilir. Kapatmaya değil toplumla paylaşmaya çalıştığımız bir değişim süreci var. Genel Başkanımız da değişimin gerekli olduğunu ifade etmektedir” değerlendirmesini yaptı.

DAVUTOĞLU’NA VEFA HATIRLATMASI

Gelecek Partisi Genel Başkanı’nın “CHP listelerinden girmek en son tercihimdi” sözleri de sorulan Günaydın, “Bir genel başkanın sözüne biz karşılık vermeyiz. CHP kültürü bunu gerektiriyor. Ama geçmişe yönelik vefa, geleceğe yönelik sorumluluk hepimizin aklında olması gereken duygulardır” dedi.

MECLİS AKBELEN İÇİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞRILIYOR

Akbelen’deki ağaç kesimine de değinen Günaydın, bir çevre katliamı yaşandığını ve bu çevre katliamının her boyutuyla incelenmesi gerektiğini söyleyerek “Bu çerçevede TBMM’yi önümüzdeki Salı günü olağanüstü toplantıya çağıracağız” dedi. Olağanüstü toplantı için gerekli imzaların CHP milletvekillerinden toplandığını belirten Günaydın, diğer muhalefet partilerinin de imza verdiğini, başvurunun bugün yapılacağını belirtti.

Muhalefetin toplantıyı açmak ve Türkiye’nin sorunlarını konuşmak için Meclis’te olacağını söyleyen Günaydın, “AKP milletvekilleri lobide bekliyor olacak. Meclis’in tarafımızca açılması üzerine AKP milletvekilleri genel kurula gelerek tatillerine devam etmek üzere meclisi kapatacaklar” dedi.

Meclis’te bulunması gereken milletvekillerinin tatilde olduğunu kaydeden Günaydın, “Gelsinler Meclis’in en fazla 15 gün ara vermesi yönündeki değişikliğe biz imza atalım” dedi. (DUVAR)