Gün içinde yurda alınmayan öğrenciler sokaklarda vakit geçiriyor

Hakkari Atatürk Anadolu Lisesi Pansiyonu'nda kalan 250 öğrencinin gün içinde yurda alınmadığı iddia edildi. Bir veli öğrencilerin sokakta vakit geçirmek zorunda kaldığını belirterek tepki gösterdi.

Hakkari Atatürk Anadolu Lisesi Pansiyonu
Google Haberlere Abone ol

HAKKARİ - Hakkari Atatürk Anadolu Lisesi Pansiyonu'nda kalan 250 öğrencinin, eğitim dönemi başladığı günden bu yana gün içinde yurda alınmadığı öne sürüldü. Öğrencilerin dediğine göre, okulu öğlen başlayan öğrenciler kahvaltıdan sonra yurttan çıkarılırken, sabah okula gidip öğlen yurda dönen öğrenciler de öğlen yemeğinin ardından yurda alınmıyor.

Öğrenci velileri de çocukların yurda alınmadığı için dışarlarda vakit geçirmek zorunda kaldığını, bunun da güvenli olmadığını söyledi.

'BİZ BU ÇOCUKLARI DEVLETE TESLİM ETTİK'

Adını vermek istemeyen bir öğrenci velisi, "Çeşitli köylerden yüzlerce öğrencimizi devlet yurduna emanet ettik. Yurt yönetimi yönetmeliğe aykırı kararlar alıyor. Çocuklarımızı sabah yurttan dışarı çıkarıyor. Öğlen gelen öğrencilerimizi de yemekten sonra dışarı çıkarıyor. Çocuklarımızın gidecek bir yeri yok. Okul vaktine kadar veya okul sonrası öğrencilerin yatakhanede kalması ne gibi sıkıntı çıkarabilir ki? Bu soğuk günlerde gidecek yeri olmayan çocuklar sokaklarda kötü alışkanlıklara da meyledebilir. Sokakta araba çarpabilir. Biz bu çocukları devlete teslim ettik. Başlarına gelecek en ufak bir olayda sorumlular hakkında dava açacağımızı bilsinler. Buradan Vali Ali Çelik’e çağrıda bulunuyoruz. Konunun takipçisi olsun. Öğrencilerimiz okul saatleri gelene kadar yurtta kalsınlar” dedi.

Konuyla ilgili ulaştığımız Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ise "Kente yeni atandığı için haberinin olmadığını ve yarından itibaren bu problemi çözüleceğini” söyledi. (DUVAR)