Gülsüm Elvan hakim karşısında: Emir verip çocuğumu benden aldı, asıl şikayetçi benim

Gülsüm Elvan 'Cumhurbaşkanına hakaretten' hakim karşısına çıktı. Mahkeme davayı 16 Mart 2023 tarihine erteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi eylemleri sırasında polis tarafından katledilen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan’ın 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yargılandıkları dava İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Elvan ailesi müdafilerinden Can Atalay, Gezi Davası kapsamında 6 aydır tutuklu olduğu için bugünkü duruşmaya katılamadı.

Artı Gerçek'ten Yağmur Kaya'nın aktardığına göre, iddianamede Gülsüm Elvan ve Sami Elvan’a yöneltilen suçlamaya Berkin Elvan Davası’nın 23 Eylül 2020 ve 29 Ocak 2021 tarihinde görülen duruşmaları sonrası yapılan basın açıklamalarında kullanılan ifadeler delil olarak gösterildi. Söz alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek Sami ve Gülsüm Elvan'ın üzerine atılı bulunan suçlamalardan cezalandırılmalarını istedi.

'ASIL ŞİKAYETÇİ BENİM'

Ardından söz alan Gülsüm Elvan, bir önceki celsede ifade ettiklerine ek olarak, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Elvan, "Emir verip çocuğumu benden aldı. Asıl şikayetçi benim" dedi.

Üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirten Gülsüm Elvan, "Ben çocuğumu kaybettim. Harekete uğrayan da benim" dedi.

DAVA 16 MART'A ERTELENDİ

Mahkeme esas hakkındaki mütalanın hazırlanması için dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar vererek davayı 16 Mart 2023 tarihine erteledi.

Elvan, "Bir sonraki duruşmaya avukatım Can Atalay ile katılmak istiyorum" dedi.