Gülşen'e ölüm tehdidine suç duyurusu

Yeniden Refah Partisi eski ilçe başkanı Ömer Yıldız'a, "Bu kadının katli vaciptir. Gülşen tutuklansın" sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İmam hatipliler ile ilgili sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, Yeniden Refah Partisi eski Kağıthane İlçe Başkanı Ömer Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu. Ömer Yıldız, Gülşen hakkında, "Bu kadının katli vaciptir. Gülşen Tutuklansın" paylaşımı yapmıştı.

Halk TV'nin haberine göre, Gülşen'in avukatı Emre Emek, Yıldız'ın paylaşımı sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda Yıldız için "anayasayı ihlal", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "halk arasında korku ve panik yaymak amacıyla tehdit", "suç işlemeye tahrik" ve resen takdir edilecek suçları sebebiyle soruşturma başlatılması ve iddianame düzenlenmesi talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Yeniden Refah Partisi Kağıthane eski ilçe başkanı Ömer Yıldız, imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle tutuklanan ve daha sonra ev hapsi kararı verilen şarkıcı Gülşen için, "Bu kadının katli vaciptir. Gülşen tutuklansın" demişti. Yıldız, Twitter'da yaptığı bu paylaşımı bir süre sonra silmiş ve hesabını gizlemşiti. Gülşen hakkında, "Haddini aştın ecelin yaklaştı!!!" ifadelerini de kullanan Yıldız'a tepki gelmişti. Kadın Meclisleri, Yıldız'a tepki göstererek "Yeniden Refah Partisi'nde görevli olan, Gülşen’in hayatını hedef gösteren Ömer Yıldız da tutuklanacak mı?" diye sormuştu. (HABER MERKEZİ)