'Gri pasaport' istifası: Aday gösterilmesi partimize zarar verecek

Adı 'gri pasaport' olayıyla anılan Baskil Belediye Başkanı Akmurat'ın yeniden AK Parti tarafından aday gösterilmesine tepki gösteren AK Parti İlçe Başkanı Çetin, istifa ettiğini duyurdu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

ELAZIĞ - AK Parti Elazığ ilçe ve belde belediye başkan adayları 9 Şubat’ta resmi olarak açıklandı. Baskil ilçesinde adı 'gri pasaport' olayında geçen mevcut belediye başkanı İhsan Akmurat'ın, yeniden aday gösterilmesi AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından tepki ile karşılandı. Akmurat’ın adaylığından dolayı rahatsız olduklarını ifade eden ilçe başkanı istifa ettiğini açıkladı.

'ADAYLIK KONUSUNDA GÖRÜŞÜMÜZÜ ALMADILAR'

AK Parti Baskil İlçe Başkanı Fuat Çetin, istifa gerekçesini şöyle açıkladı: “10.08.2023 tarihinde Baskil ilçesi AK Parti ilçe teşkilat  başkanı olarak görevime başladım. Göreve atanmam sonrası ilçemizin önde gelen isimleri ile ilçemize fayda sağlayacak kişilerden oluşan bir yönetim oluşturduk. Görevim süresince ilçemize partimizin olanakları dahilinde katkılar sunduk. 31 Mart yerel seçim müracaatlarının başlamasıyla birlikte mevcut belediye başkanımız ve 2 parti üyemizin müracaatlarını kabul ettik. İlçe teşkilatı olarak halkımızın da fikirlerini göz önünde bulundurarak uygun gördüğümüz adayı il başkanımız ile paylaştık. Bu süreçte üç milletvekilimizle görüşme talebimiz oldu ancak sadece Sayın Erol Keleş ile istişare fırsatımız oldu. Diğer iki milletvekillerimiz teşkilatımızın; ilçemizin adaylığı hususunda hiçbir şekilde görüşlerimizi almadılar. Daha sonra basının açıkladığı adaylar listesinde mevcut belediye başkanımızın tekrar aday olduğu haberine istinaden 15 Temmuz Demokrasi Ocakları Genel Başkanı Bilal Uludağ tarafımı aradı. Şehit aileleri de ilçe başkanlığımıza gelerek gri pasaport ile FETÖ üyelerininin de içinde bulunduğu kişileri yurt dışına kaçırma iddialarının olduğunu belirterek bu kişinin yeniden aday gösterilmesine ilişkin rahatsızlıklarını dile getirdiler."

İlçe başkanı olarak bu görüşleri il başkanına sözlü olarak ilettiğini dile getiren Çetin, "İl başkanımızın sabredin sözüne rağmen mevcut belediye başkanının yeniden aday gösterilmesinin ilçemize ve partimize zarar vereceğini düşündüğüm için görevimden istifa ettiğimi bilgilerinize sunarım" dedi. 

 

(HABER MERKEZİ)