Grand Korçi ve Murat Meriç'ten yeni podcast serisi: Yeni Çilingir

Gazete Duvar köşe yazarları Grand Korçi ve Murat Meriç, Yeni Çilingir isimli bir podcast serisine başladı. Yeni Çilingir, Spotify, Google Podcast gibi platformlardan dinlenebiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son dönemde artış gösteren podcast yayınlarına bir yenisi daha eklendi. Gazete Duvar köşe yazarları Grand Korçi ve Murat Meriç, Yeni Çilingir isimli bir podcast serisine başladı. 

Yeni Çilingir podcast serisinde, edebiyattan müziğe, alkolün tarihi, kültürü ve üretiminden gündeme ilişkin hemen her konu sansürsüzce ele alınıyor. Uzun zamandır alkolün ve müziğin tarihi, politikası, sosyolojisi, güncel meseleleri gibi alanlarda işler üreten Grand Korçi ve Murat Meriç, konuklarını çilingir sofralarında ağırlıyor. 

Konuklarıyla röportaj değil rakı masası sohbeti yaptıklarını belirten ikili, Podcast serisine ilişkin yaptıkları açıklamada, ‘’Aslında soyunduğumuz iş, günümüz koşullarında sıra dışı gibi gözükebilir ancak hayatlarımızın bir gerçeğine ayna tutmaktan öte bir anlam yüklemiyoruz. Birlikte rakı içmekten keyif aldığımız ya da alacağımızı düşündüğümüz insanları meyhanede ağırlıyor ve hoş birkaç saat geçiriyoruz. Konuklarımızın belki de şimdiye dek hiçbir yerde paylaşmadıkları anekdotlarını paylaşacakları rahatlıkta bir ortam yaratmaya gayret ediyoruz. Hüseyin Turan’ın Fikret Otyam’la ilk tanıştığında okuduğu barağı canlı olarak bize de söylemesi, Daniska grubunun Keşke Meyhanesi albümüne davet ettikleri sanatçıya dair verdikleri spoiler’ı bu ortamın oluşturulabileceğine dair işaretler olarak yorumluyoruz. Gayemiz, meyhaneye gittiğinizde yan masanızdaki keyifli bir sohbete kulak kabartıp bir süre sonra o sohbete dahil olduğunuz anlardaki samimiyeti yakalamak’’ ifadelerini kullandı. 

Ağustos ayında ilk üç bölümüyle yayına başlayan Yeni Çilingir podcast serisi Spotify, Google Podcast gibi platformlardan dinlenebiliyor.  (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)