Gözaltındaki gazeteci Müftüoğlu: Gazeteciliği savunmaya çağırıyoruz

Ankara merkezli operasyonda gözaltına alınan gazeteciler Dicle Müftüoğlu ve Sedat Yılmaz, avukatları aracılığıyla mesaj yolladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Ankara merkezli bir soruşturma gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Sedat Yılmaz, gözaltında darp edildiğini ve işitme kaybı yaşadığını söyledi. Gazeteci Dicle Müftüoğlu ise meslektaşlarına seslendi.

‘TÜM MESLEKTAŞLARIMIZI GAZETECİLİĞİ SAVUNMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu da avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajda şunları ifade etti: “30 yılı aşkın bir geleneğin devamcıları olarak bir kez daha susturulmaya çalışılıyoruz. Daha 2 gün önce Diyarbakır’da yapılan operasyonda 5 gazeteci tutuklandı. Yıllardır benzer operasyonlarla bizi kriminalize etmeye çalışanlara inat hakikat arayışımız sürüyor. Hiçbir engelleme bu gerçeği karartamaz. Tüm meslektaşlarımı da bütün bu karartma operasyonlarına karşı gazeteciliği savunmaya çağırıyoruz.”

GÖZALTINDA DARP, İŞİTME KAYBI

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Diyarbakır’da gözaltına alınan Sedat Yılmaz, avukatıyla yaptığı görüşmede 15 saat kelepçe ile götürüldüğü Ankara’ya geldikten sonra polisler tarafından darp edildiğini anlattı. Başına isabet eden tekmeden dolayı işitme kaybı yaşadığını, boyun ve kol bölgesinde şiddetli ağrılar olduğunu belirten Yılmaz, saldırı sırasında hakarete maruz kaldığını da söyledi.

‘KALEMİMİZİ BÜKMEMİZ SÖZ KONUSU OLAMAZ’

Avukatları aracılığıyla meslektaşlarına mesaj gönderen Mezopotamya Ajansı editörü Yılmaz, eşi ve kız kardeşi ile birlikte gözaltına alındığını belirterek 13 yaşındaki kızlarını tanıdıklarını bırakmak zorunda kaldıklarını söyledi. Yılmaz, mesajında “Sevgili meslektaşlarım ve çalışma arkadaşlarım, gayet güçlü neşeli ve kudretliyim. Mafya bozuntusu, uyuşturucu baronlarına boyun eğmemiz, kalemimizi bükmemiz söz konusu olamaz. Sizden beklediğim dayanışmayı güçlü kılmanız. Dicle Müftüoğlu arkadaşımı da gördüm, sizlere selamları var.”