Görüntüsü yapay zeka ile yapılan reklamda kullanıldı: Tom Hanks takipçilerini uyardı

Oyuncu Tom Hanks, sosyal medya hesabından yapay zeka kullanılarak yapılan reklam hakkında takipçilerini uyardı. Oyuncu, "Benim bununla hiçbir ilgim yok" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oscar ödüllü oyuncu Tom Hanks, diş sağlığı hakkında yapılan bir reklamda yapay zekayla kendi görüntüsünün kullanıldığını belirtti. Oyuncu, görüntüler için izninin alınmadığını söyledi.  

Oyuncu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Dikkat! Benim yapay zeka versiyonumu içeren bir diş sigortası planının tanıtımını yapan bir video var. Benim bununla hiçbir ilgim yok" ifadelerini kullandı. 

Ntv'nin aktardığına göre, Tom Hanks, daha önce yaptığı açıklamalarda öldükten sonra yapay zeka sayesinde filmlerde yer alabileceğini söylemişti. The Adam Buxton adlı podcast'e katılan oyuncu, "Herkes deep fake teknolojisi veya yapay zeka sayesinde kendini herhangi bir yaşta yeniden yaratabilir. Yarın bana bir otobüs çarpabilir ama oyunculuğum ve performanslarım devam eder" dedi.

Oyuncu "Ekrandaki kişinin gerçekte ben olup olmadığını söylemek de mümkün olmayacak, çünkü oldukça gerçekçi görünecekler" ifadelerini kulandı.

 

 

Etiketler tom hanks yapay zeka