Gönüllü motokuryeler de deprem bölgesine doğru yola çıktı

Depremin vurduğu kentlere gönderilmek üzere Çeşme Limanı'ndan yola çıkan Ro-Ro gemisinde konteyner ev, mobil tuvalet, iş makinesi ve yardım malzemelerinin yanı sıra gönüllü moto kuryeler de yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de depremden etkilenen bölgelere gönderilmek üzere bir araya getirilen 19 konteyner ev, taşınabilir ev (tiny house), 13 mobil tuvalet, 4 tanker, 4 vinç, kepçe, foklit, kömür ve yardım malzemesi yüklü kamyonlar, 4 otobüs karavan, 2 otobüs, 13 tır, 3 dorse, minibüs, 12 otomobil taşıyan Ulusoy5 Ro-Ro gemisi Çeşme Limanı'ndan yola çıktı.

İskenderun Limanı'na doğru hareket eden gemide öncekilerden farklı olarak, deprem bölgesindeki yardımları dağıtmak üzere gönüllü olan 17 motokurye de var.

AA'nın aktardığına göre İzmir'de ikamet eden motokurye Mert Vardar, depremin acısını ilk günden itibaren derinden yaşadığını söyledi. Depremzedelerle dayanışma için gönüllü olduğunu belirten Vardar, "Vicdanımız rahat değil, elimizden geldiği kadar yardımlarda bulunduk, bağış yaptık, erzak toplayıp gerekli yerlere ilettik ama vicdanımız susmuyor bir türlü. Gece yastığa kafamızı koyduğumuzda rahat yatamıyoruz. Uzun zamandır da gitme çabasındaydık, birçok arkadaşımız da deprem bölgesinde. Ulaşılamayan köylere erzak gitmesi gerektiğini duyduk. Geminin gideceğini duyunca gitmek istedik. Elimizden ne geliyorsa yardıma hazırız. Bu yaraları hep birlikte aşacağız" diye konuştu.

Ferhat Tezcan da "Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor, bizde elimizden geleni yapmaya çalıştık ama yeteri kadar televizyon başında oturduk, madem böyle bir imkânımız var, bunu değerlendirelim diye düşündük, o sebeple güzel bir ekip kuruldu elimizden geleni yapacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler yardım deprem enkaz