Goldman Sachs: TCMB yılbaşına kadar her ay 100 baz puan faiz indirecek

Merkez Bankası'nı 'para politikası duruşuyla bağlantısı olmayan bir kurum olarak' gördüğünü açıklayan Goldman Sachs, yıl sonuna kadar her ay 100 baz puanlık faiz indirimi beklediklerini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yıl sonuna kadar her ay 100 baz puan faiz indirmesini beklediği açıkladı. Şirket açıklamasında "TCMB'yi para politikası duruşuyla bağlantısı olmayan bir kurum olarak gördüğümüz için[...]TCMB'nin faizleri düşürmeye devam edeceğini bekliyor ve yıl sonuna kadar her ay 100 baz puan büyüklüğünde faiz indirimi öngörüyoruz" denildi. Değerlendirmede, şimdiye kadar kısıtlayıcı finansman ve makro-ihtiyati politikaların seçimler yaklaştıkça belirgin şekilde gevşeyebileceği de belirtildi.

ERDOĞAN 'DÜŞÜRECEĞİZ' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta katıldığı bir televizyon programında faizlerin daha da aşağı ineceğini söylemiş ve "Faizde bundan sonra yukarı çıkmak yok, daha aşağı inecek. Temennim odur ki bundan sonraki toplantıda (Merkez Bankası) bunu biraz daha indirmek suretiyle yıl sonuna kadar faizi tek haneli rakama indirmeliyiz" diye konuşmuştu. TCMB son iki aydır 100'er baz puan faiz indirimine gitti ve politika faizi oranını yüzde 12'ye çekti. (HABER MERKEZİ)