Göksel Arsoy, müzik arşivini TRT’ye bağışladı

Yeşilçam oyuncusu Göksel Arsoy, yıllar boyunca biriktirdiği yazılı müzik arşivini TRT’ye hediye etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeşilçam'ın “Altın Çocuk” lakaplı oyuncusu Göksel Arsoy, yıllar boyunca biriktirdiği yazılı müzik arşivini TRT İstanbul Radyosu’na hediye etti. 87 yaşındaki Arsoy, Levent’teki evinde bulunan arşivi radyo yetkililerine teslim ederken, "Bu zengin arşivi büyük bir sanat kuruluşuna hediye etmek bir hizmettir. Bu hizmet, eserlerin geleceğe aktarılmasını ve bizlerin hatırlanmasını temin edecektir" dedi.

Oyunculuğun yanında bir dönem müzikle de ilgilenen ve 15 yıl boyunca sahneye çıkan Arsoy'un arşivi içerisinde çeşitli makamlardan eserlerin yer aldığı nota dosyaları, amcası Yesârî Asım Arsoy ile Göksel Arsoy’un birlikte icra ettiği eserler, Arif Sami Toker’in yazdığı kitaplar ve bazı bestekarların basılmış eser kitapçıkları yer alıyor.

Arsoy şöyle konuştu: 

"Son yıllarda arşivimi açıyor, okurken o günlere gidiyordum. Sonra kendi kendime dedim ki; o hatıralar yalnız seni tatmin ediyor. Senin gibi bir sanatçıya yakışan, bu zengin arşivi büyük bir sanat kuruluşuna hediye etmektir. Bu hizmet, eserlerin geleceğe aktarılmasını ve bizlerin hatırlanmasını temin edecektir." (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)