Gökhan Yüksel: 'Sizlere kendimi emanet ediyorum'

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi gençlere armağan etti. Onun yolunda, onun izinde koşmaya devam edeceğiz. Bu anlamda sizlere kendimi emanet ediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kartal Belediyesi’nin Karlıktepe Mahallesi’nde tamamlanan projeleri, toplu açılış töreniyle hizmete sunuldu. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Karlıktepe 19 Mayıs Spor Parkı ile Dünya Gezegen Kafe’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi gençlere armağan etti. Bir Atatürk genci olarak, bu parkta 19 Mayıs isminin yaşaması benim ve ekibim için ayrı bir gurur kaynağı, gurur duyuyorum. Onun yolunda, onun izinde koşmaya, bu ülke için hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu anlamda sizlere kendimi emanet ediyorum ve yeni dönemde de aynı şevk, aynı heyecan ile koşacağımızdan hiçbirinizin şüphesi olmasın" dedi.

Son 5 yıllık süreçte tüm zorluklara rağmen çok önemli işlere imza attıklarını kaydeden Yüksel, 19 Mayıs Parkı’nın bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bizler Kartal için çaba sarfederken, Kartal’ı güzelleştirmek için adım atmaya gayret gösterirken zorlu günleri geride bıraktık. Zorlu pandemi sürecini hep birlikte yaşadık. Ardından deprem felaketini yaşadık. Ve bu zorlu günlerde hiç sizinle keyifli sohbet etme imkanı olmadı. Yaptığımız çalışmaları yaşanan olaylar sebebi ile size ifade edemedik, fazla anlatamadık. Yine yaptığımız güzel işlerden bir tanesi Karlıktepe Mahalle'mizdeki boş olan alanımızla ilgili çalışmalarımızı tamamladıktan sonra; güzel bir yaşam alanını, hem Kartallı hem Karlıktepe Mahallesi’ndeki komşularımıza armağan ettik. Bu güzel alanı gördüğümüzde aklımızda buraya rezidans yapmak gibi bir fikir hiç olmadı. ‘Çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarla, ailelerle nasıl buluşturabiliriz’ diye kafa yorduk. Ve güzel bir spor parkı yapmaya karar verdik. Etrafındaki yürüyüş yollarıyla, oyun gruplarıyla, çocuklarımıza ve gençlerimize örnek olacak yeni spor branşları ile 2 adet tenis kortuyla, basketbol sahası ile inanıyorum ki yarının genç sporcularının ilham alacağı bir park olacak. Ülkemizin içinde bulunduğu kötü ekonomik koşulların, mutfağımızdaki yangının ve hepimizi derinden üzen büyük enflasyon artışlarının ve maliyet artışlarının altında ezilmiş durumdayken, nefes alabileceğimiz bir sosyal tesisimizi de bu parkımıza kazandırmış olduk. Ailelerin, emekli büyüklerimizin yeni mekanı, Kartal’daki 11’inci sosyal tesisimizi de burada hizmete açmış oluyoruz. Bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi gençlere armağan etti. Bir Atatürk genci olarak, bu parkta 19 Mayıs isminin yaşaması benim ve ekibim için ayrı bir gurur kaynağı, gurur duyuyorum. Onun yolunda, onun izinde koşmaya, bu ülke için hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu anlamda sizlere kendimi emanet ediyorum ve yeni dönemde de aynı şevk, aynı heyecan ile koşacağımızdan hiçbirinizin şüphesi olmasın.”

Toplam 7 bin 200 metrekareden oluşan Karlıktepe 19 Mayıs Spor Park’ta; 2 bin 295 metrekare yeşil alan bulunurken, geri kalan bölümler spor, koşu, dinlenme ve çocuklar için etkinlik alanlarına ayrıldı. Park içinde yer alan tenis kortları ve basketbol sahasıyla, fitness alanı, koşu ve yürüyüş parkurlarıyla spor yapabilme imkanı sunuluyor.