Gökçer Tahincioğlu’nun 'Kiraz Ağacı' kitabına cezaevinde 'örgüt propagandası' sansürü

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan Talat Şanlı, Gökçer Tahincioğlu’nun "Kiraz Ağacı" kitabının 'terör örgütü propagandası' gerekçesiyle cezaevine alınmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan Talat Şanlı gazete, dergi ve kitaplara dönük sansür uygulandığını söyledi. Şanlı, cezaevi kütüphanesinde bulunan kitaplar dışındaki pek çok kitabın çeşitli bahanelerle cezaevine alınmadığını; son olarak buna Gökçer Tahincioğlu’nun “Kiraz Ağacı” kitabının eklendiğini belirtti. Evrensel'e mektup yazarak cezaevinde yaşanan hak ihlallerini anlatan Şanlı, cezaevi idaresinin engellemeye ‘terör örgütü propagandası’nı gerekçe gösterdiğini aktardı.

SOHBET YASAĞI DA UYGULANIYOR

Yayınlarla birlikte sohbet yasağı da uygulandığını ifade eden Şanlı, bunun bir tecride dönüştüğünü ifade etti. Haftalık 10 saat olan sohbet süresinin ‘pandemi’ bahanesiyle yıllardır uygulanmadığını belirten Şanlı, kitap, dergi ve sohbet yasağına son verilmesi talebiyle açlık grevi sürdüren Sibel Bolaç ve Gökhan Yıldırım’ın sesinin duyulmasını istedi. (HABER MERKEZİ)