Gine'de petrol terminalinde patlama: En az 8 ölü

Batı Afrika ülkesi Gine'nin tek petrol terminalinde yaşanan patlamada ilk belirlemelere göre en az sekiz kişi hayatını kaybetti, 84 kişi yaralandı. Patlamanın ardından terminalde yangın çıktı.

Fotoğraflar: Sosyal medya
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı Afrika ülkesi Gine'nin başkenti Konakri'de 18 Aralık Pazartesi sabahı bir petrol terminalinde yaşanan patlamada en az sekiz kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Üst düzey bir polis yetkilisi, patlamada 84 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Reuters'ın aktardığına göre, polis yetkilisi, ölü sayısının 'geçici' olduğunu ve patlamanın ardından çıkan yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 

PATLAMANIN ETKİSİYLE EVLERİN CAMLARI PATLADI

Ülkenin tek petrol terminalinde yaşanan patlama sebebiyle, civarda bulunan pek çok evin camları patladı, bölgede yaşayan yüzlerce kişi bölgeden ayrılmak durumunda kaldı.

Patlamanın ardından çıkan yangın ve petrol terminalinden yükselen siyah duman kilometrelerce öteden görülürken, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Petrol terminalinde bulunan pek çok tanker de asker ve polis ekiplerinin eşliğinde terminalden uzaklaştırıldı. (DIŞ HABERLER)