Gine'de ele geçirilen kokainle ilgili Hatay'da 4 tutuklama

Geçen hafta Gine'de Türk bayraklı gemide yakalanan yarım ton uyuşturucu ile ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gine açıklarında Türk bayraklı balıkçı teknesinde bulunan 528 kilogram kokain olayıyla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü Hatay'da tutuklandı. Bir kişi serbest bırakıldı. 

Ne olmuştu?

Emniyet Genel Müdürlüğü, uluslararası uyuşturucu madde ticaretine yönelik elde edilen bilgileri İspanya makamlarıyla paylaştı. İspanya ve Gine kolluk kuvvetleri 6 Şubat'ta Gine'nin 80 mil kadar açıklarında, Türk bayraklı 'White Angel' adlı balıkçı teknesinde arama yaptı. Emniyet'ten "Aramada, 528 kilogram kokain ele geçirilmiştir. Olayla ilgili teknedeki 5 şüphelinin yanı sıra ülkemizde uluslararası uyuşturucu madde ticaretine karıştığı tespit edilen ve aralarında organizasyon elebaşının da bulunduğu 5 şüpheli daha yakalanmış, operasyon kapsamında toplam 10 şüpheli gözaltına alınmıştır. Şüpheliler hakkında adli işlemler devam etmektedir" açıklaması yapıldı. 

Teknede gözaltına alınanlardan birinin 'kasten adam öldürme' suçundan 29 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı ortaya çıktı. Daha sonra Mersin'de 2, İstanbul'da 1 ve Samandağ'da da 2 kişi gözaltına alındı. Samandağ'da adliyeye sevk edilen 5 kişiden 4'ü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, sahte banknotlardan 5 milyon 450 bin dolar ve külçe şeklinde 2 sahte altın bulundu. (DHA)