GIF'in mucidi Steve Wilhite hayatını kaybetti

GIF'in mucidi Steve Wilhite 74 yaşında hayatını kaybetti. Wilhite’ın ölüm ilanında, "Bütün başarılarına rağmen çok alçakgönüllü, kibar ve iyi bir adam olarak kaldı" yazıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Grafik Değiştirme Biçimi anlamına gelen Graphics Interchange Format'ın (GIF) yaratıcısı Steve Wilhite hayatını kaybetti. 74 yaşındaki Wilhite, iki haftadan bu yana korona virüsü tedavisi görüyordu. 

1987’de GIF’i internet dünyasına kazandıran ve o zamandan beri de milyonlarca GIF üreten Steve Wilhite bu ayın başlarında yakalandığı Covid-19'la iki haftadır süren mücadelesini kaybetti.

Bloomberg'in haberine göre, 74 yaşındaki Wilhite sosyal medyada kullanılır hale gelmeden yıllar önce, GIF’i 1987’de geliştirdi. GIF’in nasıl telaffuz edildiği ile ilgili senelerdir süren tartışmayı da geçtiğimiz yıllarda sonlandıran Wilhite, "gif" değil "jif" olarak söylenmesi gerektiğini belirtmişti.

 2013 yılında Webby Yaşam Boyu Başarı ödülüne layık görülen Wilhite’ın ölüm ilanında, "Bütün başarılarına rağmen çok alçakgönüllü, kibar ve iyi bir adam olarak kaldı" yazıldı. 

Etiketler Steve Wilhite GIF