Gıda Perakendecileri Derneği: Zincir marketlere verilen ceza haksızlık

Rekabet Kurumu'nun 2,7 milyar lira ceza kestiği 5 zincir market için Gıda Perakendecileri Derneği'nden itiraz geldi: Ekonomik değer yaratan işletmelerin, hedef gösterilerek cezalandırılması haksızlık.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gıda Perakendecileri Derneği, Rekabet Kurumu'nun zincir marketlere verdiği 'fahiş fiyat' cezasına tepki gösterdi. Dernekten yapılan açıklamada "Kurumun kararını üzüntüyle karşılamaktayız" denildi ve karar "ekonomik kayıp, haksızlık" olarak değerlendirildi.

Marketlerin hukuki haklarını kullanacaklarını belirten dernek açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Kurumsal yapıları ve kayıtlı kurallı işleyişleriyle başta Rekabet Hukuku olmak üzere ticareti düzenleyen tüm mevzuata uyumlu olarak operasyonlarını yürüten ve bunu ilke olarak belirleyen üyelerimiz, bu karar neticesinde gerekli aksiyonları alacaklardır.

Rekabet Kurumu’nun nihai kararı sonucunda belirlenen idari para cezaları konusunda üyemiz zincir marketler yapılan tespitlere karşı haklarını aramaya devam edecekler, yargı yolu dahil olmak üzere tüm haklarını kullanacaklardır.

Her biri ülke ekonomisi için önemli bir değer olan üyemiz zincir marketlerin tüketici faydasına sürdürdükleri bu çalışmaların rekabet ihlali olarak değerlendirilmesi ve çok yüksek cezalara maruz bırakılması en başta bir ekonomik kayıp olarak görülmelidir. Çoğu halka açık olan ve tüm kazançlarını yine ülke içinde yeni yatırımlar için kullanan, sürekli yeni istihdam ve ekonomik değer yaratan işletmelerin, hedef gösterilerek cezalandırılması haksızlık olarak değerlendirilmelidir."

NE OLMUŞTU?

Rekabet Kurumu, BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK, A 101 ve Savola Gıda'ya 'fahiş fiyat ve haksız rekabet' gerekçesiyle toplam 2 milyar 671 milyon lira idari para cezası vermişti. (HABER MERKEZİ)