'GES'ler neye endeksli olacak' sorusunu Bakanlık yanıtladı: 'Güçlü olan KİT'lerin gelirine

'Yeni önlem' olarak açıklanan 'gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi' uygulaması için sorulan 'Kimin gelirine?' sorusuna yanıt geldi: 'Gelir performansı güçlü olan KİT'lerin...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Hazine ve Maliye Bakanlığı, gerekçesini "vatandaşların tasarruflarını Türk lirası cinsi varlıklarda değerlendirebilmelerinin teşvik edilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi" olarak açıkladığı yeni uygulaması 'gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi' (GES) talep toplama işlemlerinin 15 Haziran 2022'den itibaren gerçekleştirileceğini açıkladı.

AA'nın servis ettiği habere göre "alternatif bir araç" olarak sunulan GES'lerin getirileri, gelir performansı güçlü olan ve bütçeye hasılat aktarımı yapan KİT'lerin gelirlerine endeksli olacak.

Yeni uygulamada, 3 ayda bir ödenecek kuponlar için uygulanacak asgari getiri garantisi sayesinde, vatandaşların gelir paylarındaki değişimlerden olumsuz etkilenmesi önlenecek.

Bununla birlikte, GES'lere konu KİT'lerden bütçeye aktarılan hasılat performansı beklenenin üzerinde geldiğinde yatırımcılara "ilave getiri" sunulacak. (HABER MERKEZİ)