Ekonomistler değerlendirdi: Güya vatandaş döviz bozduracak...

İktisatçılar, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 'yeni tedbir' olarak açıkladığı 'iç borçlanma senedi ihracı'nı değerlendirdi: 'Güya vatandaş döviz bozduracak...', 'Hangi varlığın gelirine endeksli?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın gün içinde 'akşam yeni tedbirler açıklayacağız' diye duyurduğu 'karar'dan 'Gelire endeksli iç borçlanma senedi ihracı' çıktı. 

İktisatçılar, sosyal medya hesaplarından kararı şöyle değerlendirdi:  

Yalçın Karatepe: Bu bile gösteriyor ki kurların neden yükseldiği konusunda bir fikirleri yok! Döviz talebi sadece gerçek kişilerden mi kaynaklanıyor? Güya vatandaş döviz bozduracak, getirisinin ne olacağı bile duyurulmayan enstrümanı bekleyecek? Hadi canım sende!

Ama haklarını teslim edelim; yapılan duyuruda faiz, enflasyon ve kur sözcüklerinden hiçbirini kullanmamaya özen göstermişler :)

Biz yine de Resmi Gazeteyi bekleyelim derim. Bakalım başka "kurumlardan" bir şeyler çıkacak mı? Ya da beklemeyelim. Belki de "Silsile" halinde düzenlemeler dedikleri için farklı gecelere yayacaklar!"

Oğuz Demir: İlk mesajdan anladığım geri kalanı konusundaki kulis bilgilerinin de doğdu olduğu. Söyleyeceğim tek şey kalıyor. Ekonomideki sorunları geçici olarak bile çözecek tek şey var o da #erkenseçim

Doların döneceği yeri açıklıyorum... 19,23.. Belli ki başka bir şey döndüremeyecek..

Neye icazet alabildilerse onu yapıyorlar... Hiçbiri bizi yoksulluktan çıkarmayacak.. Asıl kararlar yolda..

Cem Başlevent: 15'inde talep toplamaya başlar; ay sonunda parayı 1 yıl vadeli alır. Seçime kadar o paranın döviz talebi yaratması engellenmiş olur. Harika bir fikir ama, getiri garantisi 'süper' olmazsa, toplanan meblağ düşük olur.

Uğur Gürses: Önlem diye açıklananlar şunlar; neye endeksli olduğu bilineyen GES ihracı, tüketici kredilerinde vade ve kredi kartı asgari ödeme oranının düzenlenmesi, SPK'nın iraçlarda aldığı ücretlerde indirim yapılması. Kendileri ciddiye alıyor mu bunları?

Neyin gelirine endeksli? Çaykur'un demeyin sakın...

Bakın şöyle yapın; 1. ve 2. köprünün gelirlerini dağıtın. Böylece parası olan 2 köprünün gelirini alsın, parası olmayanlar da Osmangazi ve YSS Köprüsü'nün garantilerini ödesin...

 Prof. Veysel Ulusoy: "Bu akşamı kurtaralım da.. bakarız bir" politikası. Komik.

- İslami bankacılık..

- Ekonomik suç var ortada.

-Biri kuyuya taş attı.. 

Şenol Babuşçu: Bir halk düşünün… Devletinden korkuyor… Acaba ters köşe yapılır mıyız diye… Ne kadar acı bir durum…

 Eski Merkez Bankası Başkanı İYİ Partili Durmuş Yılmaz: Ey akıl neredesin?

Anlamadım, hangi varlığın gelirine endeksli?

(HABER MERKEZİ)