Gerilime mola: Kaftancıoğlu ve tüm başkanlar İmamoğlu'nu ziyaret edecek

Aralarında görüş ayrılığı olduğu İmamoğlu tarafından da kabul edilen CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte yarın İmamoğlu'nu ziyaret edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, beraberindeki il yöneticileri, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte yarın (22 Aralık) saat 09.00'da Ekrem İmamoğlu'na dayananışma ziyaretinde bulunacak. İmamoğlu, CHP heyetini Saraçhane'deki başkanlık binasında kabul edecek. 

 

Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine ahmak dediği gerekçesiyle verilen hapis ve siyasi yasak cezasından önce Canan Kaftancıoğlu'yla yaşadığı gerilim gündem olmuştu. Ekrem İmamoğlu, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'ya yaptığı açıklamada Kaftancıoğlu'yla arasında görüş ayrılıkları olduğunu kabul ederek şu ifadeleri kullanmıştı: 

"(Aramızda) Elbette sorun var. Burası CHP. Biat yok. Fikir tartışması var. Burada farklı düşüncelerin tartışılması ve bir sonuca ulaşılması geleneği var. Canan Kaftancıoğlu ile bazı konularda farklı düşünüyoruz ve bunu da birbirimize söylüyoruz. Bu medeni bir tavırdır. Canan Hanım da çok net bir insandır. Fikir ayrılıklarımız olduğu bir gerçektir ama bunun detayı parti içi konudur. Ancak söylendiği, iddia edildiği gibi durum yoktur, olamaz da. Daha fazlasını konuşmaya da gerek yoktur. Canan hanım, Saraçhane'de durduğu yerle gereken mesajı zaten vermiştir. Fikir ayrılıklarımızın olması hedefimizin aynı olduğu gerçeğini değiştirmez." (HABER MERKEZİ)