Gerhard Lamprecht filmleri Kundura Sinema’da

Kundura Sinema’nın Mart ayı programında yer alan “Sessiz Drama: Gerhard Lamprecht’in Sahiciliği” seçkisi gösterimleri yarın başlayacak. Seçki, 12 Nisan’a kadar Kundura Sinema’nın yeni çevrimiçi izleme platformu Kundurama’da sınırlı kontenjanla ve ücretsiz izlenebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kundura Sinema’nın çevrimiçi programı, Alman sessiz sineması yönetmenlerinden ve Alman Sinemateki’nin kurucusu Gerhard Lamprecht’in filmlerinden oluşan seçkiyle devam ediyor. Kundura Sinema’nın Goethe-Institut İstanbul ve Alman Sinemateki işbirliğinde hazırladığı “Sessiz Drama: Gerhard Lamprecht’in Sahiciliği” seçkisi, yönetmenin sinema tarihinin ilk senarist kadınlarından Luise Heilborn-Körbitz ile birlikte yazdığı “Die Verrufenen / Berlin’in Kenar Mahalleleri” (1925), “Die Unehelichen / Gayrimeşru Çocuklar” (1926), “Menschen untereinander / Aramızdaki İnsanlar” (1926) ve “Unter der Laterne / Fenerin Altında” (1928) adlı sessiz filmlerini izleyicilerle buluşturacak.

Kundura Sinema’nın Mart ayı programında “Sinema’nın İlk Edepsiz Kadınları” devam ederken, “Sessiz Drama: Gerhard Lamprecht’in Sahiciliği” adlı yeni seçkisi de yarın (12 Mart) çevrimiçi gösterime girecek. Gerhard Lamprecht’in 4 filminin gösterileceği seçki 12 Mart-12 Nisan tarihleri arasında Kundura Sinema’nın yeni çevrimiçi izleme platformu Kundurama’da sınırlı kontenjanla ve ücretsiz olarak izlenebilecek.

 FİLMLERDE 20'LER ALMANYASI

“Sessiz Drama: Gerhard Lamprecht’in Sahiciliği” seçkisinin ilk filmi, Berlin’in gecekondularındaki yoksul yaşamı yalın bir sertlikle perdeye taşıyan 1925 yapımı “Berlin’in Kenar Mahalleleri”. Lamprecht’in Luise Heilborn-Körbitz ve dönemin en popüler karikatür sanatçısı Heinrich Zille ile ortaklaşa yazdıkları senaryodan çektiği film, hapisten yeni çıkmış bir adamın kayıtsızlık ve reddedilmeyle karşılaştığı toplumda kendine yer bulabilme mücadelesini anlatıyor. 

Çocuk İstismarını Önleme Derneği’nin ülkede tartışmalar yaratmış resmi raporundan yola çıkan “Gayrimeşru Çocuklar” ise, koruyucu ailelerinin elinde acı dolu bir hayat süren Peter, Lotte ve Frieda adlı gayrimeşru üç çocuğun hikâyesini konu alıyor. 

Alman oyuncular Alfred Abel ve Aud Egede-Nissen’i buluşturan ve yoksul bir mahallenin sıradan insanlarının hayatlarını gözlemleyen “Aramızdaki İnsanlar” (1926) ve Berlin’in eğlence dünyasının neon ışıkları gerisinde yaşananları genç bir kadının başından geçen talihsiz olaylar eşliğinde anlatan “Fenerin Altında” (1926) ise seçkinin diğer filmleri.

 Ayrıntılı bilgi için: beykozkundura.com

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)