Gergerlioğlu: Kentsel dönüşüm, 'rantsal dönüşüm' şeklinde seyrediyor

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de deprem önlemleri için kentsel dönüşüm yapıldığını ancak bunun daha çok 'rantsal dönüşüm' şeklinde seyrettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, düzenlediği basın toplantısında 1999 Marmara Depremi'ne ilişkin konuştu. Türkiye'de eksikliklerin hala devam ettiğini söyleyen Gergerlioğlu, uzmanların Marmara Depremi'nin ardından 30 yıl içinde İstanbul civarında bir deprem yaşanma riskinin yüzde 64 olduğuna yönelik açıklamalarda bulunduğunu aktardı.

Yeterli güçlendirme çalışmalarının yapılmadığını, birçok yapının tehlike arz ettiğini ileri süren Gergerlioğlu, "Afetlere karşı hazırlıksızlık anlamında en kötü dördüncü ülkeyiz" dedi. Gergerlioğlu, kentsel dönüşüm yapıldığını ancak bunun daha çok "rantsal dönüşüm" şeklinde seyrettiğini, boş bırakılması gereken toplanma alanlarının binalarla dolu olduğunu iddia etti.

Gergerlioğlu, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 17 Ağustos 1999'da yaşanan Marmara Depremi'nde sorumluların yeterli şekilde cezalandırılmadığını da sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)