Gérard Depardieu'ya yönelik 'cinsel saldırı' suçlaması düşürüldü

Fransa'da sinemacı Gérard Depardieu hakkında Fransız oyuncu Hélène Darras tarafından yapılan 'cinsel saldırı' suçlaması zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle düşürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'te sinemacı Gérard Depardieu hakkında 'cinsel saldırı' suçlamasıyla yapılan suç duyurusunun zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle düştüğü açıklandı. Fransız oyuncu Hélène Darras tarafından geçen yıl yapılan suç duyurusu, 2007 yılında Disco filmi çekilirken gerçekleşen cinsel saldırıya ilişkindi. Darras, Depardieu'nun kendisine 'dokunduğunu ve uygunsuz teklifte bulunduğunu' söylemişti.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, Darras, Nisan 2023'te Mediapart sitesinin gündeme getirdiği cinsel saldırı suçlamalarında bulunan 13 kadından biriydi. Soruşturma kapsamında ifade veren Darras, ardından eylül ayında Depardieu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Darras, o dönemde yaptığı açıklamada, ne olduğunu anlatmasından suç duyurusunda bulunmasına giden sürecin bir yıl sürdüğünü anlatmıştı. 

'BUNUN İÇİN ZAMANA İHTİYAÇ DUYUYORSUNUZ'

Hélène Darras, suç duyurusuna ilişkin açıklamasında, "Polis merkezinin kapısından içeri girip bir polis memuruna bir kişinin mahrem yerlerinize dokunduğunu söylemek kolay değil. Bunun üzerine düşünmek için zamana ihtiyaç duyuyorsunuz" diye konuşmuştu. Darras, ancak yine de söylediklerini 'yalnızca' görgü tanığı ifadeleri olarak bir kenara koyan savunmaya karşı bir yanıt vermek istediğini ifade etmişti.  

75 yaşındaki Gérard Depardieu, hakkında devam eden başka bir davada da tecavüz ile suçlanmış ve 10'un üzerinde kadın tarafından cinsel saldırı ile suçlanmıştı. Fransız sinemacı bu iddiaları reddederken, Ekim 2023'te Le Figaro gazetesinde yayınlanan açık mektubunda kendini savunarak "Hiçbir zaman bir kadını istismar etmedim" iddiasında bulunmuştu. Aynı gazetede geçen yıl yayınlanan bir başka açık mektupta da 56 Fransız sinemacı Depardieu'yu savunmuş ve 'linçe' maruz kaldığını iddia etmişti.

'REDDETMEME RAĞMEN DAVETİNDE ISRAR ETTİ'

France 2 televizyonunda yayınlanan bir belgesel için açıklamalarda bulunan Darras ise Depardieu'nun dudaklarına ve kalçalarına dokunduğunu anlatmış, Fransız sinemacının kendisini soyunma odasına davet ettiğini, kendisinin bu daveti reddetmesinin ardından da davetini sürdürdüğünü söylemişti. Depardieu, 2022 yılında oyuncu Charlotte Arnould'a karşı tecavüz ve cinsel saldırı ile suçlanmıştı. İspanyol gazeteci ve yazar Ruth Baza da 2023 yılının sonunda sinemacıya karşı benzer suçlamalarla İspanya'da suç duyurusunda bulunmuştu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise bu tüm bu cinsel saldırı suçlamaları karşısında Depardieu'ya desteğini açıklayan isimler arasında yer almıştı. (DIŞ HABERLER)