Gérard Depardieu hakkında bir 'cinsel saldırı' suçlaması daha

Fransa'da bir set çalışanı, 2021 yılında ''Les Volets Verts' isimli filmin çekimleri sırasında Gérard Depardieu'nun cinsel saldırısına uğradığını söyleyerek oyuncu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya ve Fransa'da hakkında 'cinsel saldırı' iddiasıyla suç duyurusunda bulunulan ve soruşturma yürütülen sinemacı Gérard Depardieu hakkında 'cinsel saldırı' suçlamasıyla yeni bir suç duyurusunda bulunuldu. Bir set tasarımcısı, Depardieu hakkında suç duyurusunda bulunarak 2021 yılında, bir yıl sonra gösterime giren 'Les Volets Verts' filminin çekimleri sırasında oyuncunun cinsel taciz ve saldırısına uğradığını söyledi. 

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, bu, Gérard Depardieu hakkında 'Les Volets Verts' filminin çekimleriyle bağlantılı olarak dile getirilen ikinci cinsel saldırı suçlaması oldu. İsmi Amélie olarak açıklanan 53 yaşındaki davalının avukatı Durrieu Diebolt, AFP'ye yaptığı açıklamada, savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

'OYUNCUNUN MEKTUBU TRAVMASINI TETİKLEDİ'

Amélie de Mediapart haber sitesine yaptığı açıklamada, Gérard Depardieu'nun 10 Eylül 2021'de kendisi hakkında bir dizi saldırgan ifade kullandığını, koridorda oturduğu sırada kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu anlattı. Davacı kadın, oyuncunun korumasının saldırıyı yarıda kestiğini söyledi. Avukat Durrieu Diebolt da BFM TV'ye yaptığı açıklamada, müvekkilinin o dönemde suçlama yöneltmediğini çünkü iş arkadaşlarının işini ve filmin çıkmasını aksatmak istemediğini söyledi. Diebolt, "Film ekibinin kibarlığı, ona iyi olacağını düşündürdü ama travma devam etti" ifadelerini kullandı. 

Avukat, Depardieu'nun ekim ayında yayınladığı ve 'hiçbir zaman bir kadını istismar etmediğini' iddia ettiği mektubun bu travmayı yeniden gün yüzüne çıkarttığını anlattı. Diebolt, o günden bu yana davacının 'çalışamadığını, anksiyete atakları geçirdiğini ve travma sonrası stresten mustarip olduğunu' söyledi. Avukat Diebolt, Paris Başsavcılığı'na 23 Şubat Cuma günü iletilen suç duyurusunda, Fransız oyuncuya 'cinsel saldırı, cinsel hakaret ve taciz' suçlamalarının yöneltildiği bilgisini verdi. 

Mediapart'a göre, aynı film çekiminde yer alan 33 yaşındaki Sarah isimli bir asistan direktör de Depardieu'yu göğüslerine ve kalçalarına dokunmakla suçladı. 

OYUNCU HAKKINDA 'CİNSEL SALDIRI' SUÇLAMALARI

2021'de de Depardieu, oyuncu Charlotte Arnould'un açtığı davada tecavüz ve cinsel saldırı ile suçlanmıştı. 2018 yılında, Arnould 22 yaşındayken Paris'te gerçekleştiği ifade edilen cinsel saldırı hakkındaki iddiaları Depardieu 'temelsiz' diyerek reddetmişti. Paris'te bir mahkeme ise geçen yıl söz konusu suçlamaların düşürülmesi talebini reddetmiş ve Depardieu'ya suçlama yöneltilmesi için 'ciddi ve doğrulanmış' kanıtlar olduğuna hükmetmişti. Fransa televizyonlarında 74 yaşındaki oyuncunun cinsiyetçi ifadeler kullanan görüntülerinin yer alması ise kendisine yönelik suçlamaları yeniden gündeme getirmişti.

İspanyol gazeteci ve yazar Ruth Baza da Gérard Depardieu hakkında 'cinsel saldırı' iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Baza, Aralık 2023'te, Depardieu'nun bundan yaklaşık 30 yıl önce Fransa'nın başkenti Paris'te kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söylemişti. 

Depardieu hakkında Fransız oyuncu Hélène Darras tarafından yapılan 'cinsel saldırı' suçlaması ise Ocak 2024'te zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle düşürülmüştü.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)